battery widget way off...


Last Updated:

  1. Eaglesfan9106

    Eaglesfan9106 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    334
    Likes Received:
    14
    I have the 3500mah battery for my hero it got down to about 10 percent so I switched to the stock battery and when I. Switched back to the 3500mah battery and my battery widget says its at 50 percent what the hell I mean I can understand the widget isn't perfect but wow that's a big margin to be off by so how do I know how much charge it really has? O and i used the htc widget
     

    Advertisement
  2. pdragon

    pdragon Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    395
    Likes Received:
    19
    See you're in Philly, so assuming you have the Sprint Hero. Moved thread here so hopefully you'll get better help.
     
  3. Eaglesfan9106

    Eaglesfan9106 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    334
    Likes Received:
    14
    Thanks
     
  4. djkleric

    djkleric Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    210
    Likes Received:
    19
    It is quite possible that it doesn't recognize The larger battery. Since it is an HTC widget it will probbibly only recognize their own size battery correctly. I might be wrong. Have you tried any of the other battery widgets?
     
  5. Eaglesfan9106

    Eaglesfan9106 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    334
    Likes Received:
    14
    I'll give that a try next time I charge it thanks anyone else have any thoughts?
     
  6. lldsandsll

    lldsandsll Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    174
    Likes Received:
    1
    whenever my battery widget acts up i toss it in the trash and reload it to my desktop. that tends to clear it up.
     
  7. jhale83

    jhale83 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    5
    Try the CurveFish BatteryLife widget. Much better than the HTC one IMO. Shows temperature of the battery and some other stats. It does take up two spots on your screen though.
     
  8. lv2bll

    lv2bll Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    make sure it doesnt get killed by an app manager!
     
  9. Greebe

    Greebe Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Battery widgets only guestimate capacity remaining based on voltage of a typical stock battery. With that said, if you put a battery w double the amount, the program (widget) will think there is only half the actual capacity
     
  10. Eaglesfan9106

    Eaglesfan9106 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    334
    Likes Received:
    14
    Thanks guys all your info is greatly appreciated but from what I understand there's no way to tell how much charge my battery actually has ? Cuz if so that sucks and annoys the hell out of me
     

Share This Page

Loading...