Big problem!


Last Updated:

  1. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    OK I was trying to flash to 2.1.1 today and for some reason my phone isn't booting in recovery, when I try to boot in recovery (holdging end key + home key) it brings me to a white screen that basically only allows me to CLEARSTORAGE, whats going on?
     

    Advertisement
  2. xmattx920x

    xmattx920x Active Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    5
    3 little androids on skate boards? root didnt hold try it again.
     
  3. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779


    This happened to me. I don't know what it was, but used the kitchen to boot me to recovery, and all was well again.
     
  4. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    Well thats the thing... I've rooted, I currently have the 2.0d ROM, why would root hold? I'm going to try kitchen
     
  5. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779

    Like I said, I had no prob using the kitchen to get to recovery. I was trying to help someone on here with this same prob, when it happened to me. It was really strange. I asked a few people about it, but no one knew what it was, I am going to post on xda and ask them....
     
  6. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    Thanks, but I had kitchen up but how am I suppose to go about putting on the 2.1.1 ROM from it?
     
  7. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    I'm a little desperate, can someone tell me how to get into recovery with Kitchen? I'm looking in the tools section but I'm not seeing any options for it in the toolbox
     
  8. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    OK I found the recovery option in the toolbox... everytime I do it it doesn't do anything to my device, I seriously do not know whats going on
     
  9. xmattx920x

    xmattx920x Active Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    5
    hold your home and power button when turning on phone to boot into recovery, flash from zip.
     
  10. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    I know how to get into recovery but it keeps on giving me the 3 androids on skateboards, and when I go on kitchen and try to go in recovery it does nothing
     
  11. xmattx920x

    xmattx920x Active Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    5
    is kitchen saying your rooted? if not just retry rooting
     
  12. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    it has a big red X next to remount and send keys... do I need these items? or can I follow thru with auto rooting?
     
  13. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779

    Plug your phone in, and set it to sync from the not. bar. Start up the kitchen and click tools. Queue up reboot recovery. As long as you see a thing at the bottom that says connected (on the lower left,) click Do Work (on the lower right) Should boot you right to recovery.
     
  14. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    OK basically what I had to do was manually root all over again, basically it said that my "abd" was out of data or something along that line. Basically the rooting process takes you to the recovery screens when u go thru all of those prompts so I just flashed from the SD at that point, I wasn't able to get back to the recovery after I rebooted. I just flashed 2.1.1 so when everything comes back up I'll check if I could NOW get into recovery... but it looks like that "abd" is out of date (I downloaded this from the root tutorial at the top of the all things root forums)
     
  15. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    holding home and hitting power works if you have recovery RA 1.5.2 or higher. for 1.2.3 hold volume down and hit the power button.
     
    mrkniceguy likes this.
  16. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    You are my Hero! Omg I would kiss you if I seen u in person! Worked like a charm
     
  17. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    now upgrade that recovery to 1.6.2
     
  18. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779
    I have 1.6.2 heroc, and my recovery does the same, mystic. If I hold volume down it will give me an option to go to recovery, but I never had this problem before last Thursday.... It is really weird
     
  19. cooolone2

    cooolone2 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    737
    Likes Received:
    65
    The benefit of doing so? (Upgrade Recovery to 1.6.2)

    Just curious ;)
     

Share This Page

Loading...