Bluetooth keyboard reports "KEYCODE_UNKNOWN"


Last Updated:

  1. magmatic

    magmatic New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I got a shiny new bluetooth keyboard for use with my Android phone.

    The right shift button actually launches the browser instead of acting like a shift button, which is very inconvenient, so I edited /system/usr/keylayout/Generic.kl and /system/usr/keylayout/qwerty.kl to change the mapping.

    I have a little app that simply displays the information from keystrokes, and it now reports that the keyCode is KEYCODE_UNKNOWN for every key I press. The keyboard doesn't work at all now.

    Can someone point me to an answer or have some advice for me?

    Thanks in advance.

    p.s. Samsung Infuse 4G (SGH-I997). CyanogenMod. Android 4.1.2. No carrier.
     

    Advertisement
  2. JoelSmith

    JoelSmith New Member

    Joined:
    Jan 2, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am facing the same problem on my Samsung also.Do any one have solution for it??
    ___________________________________________________________
     
  3. magmatic

    magmatic New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Try following the instructions here:
    http chris [dot] boyle [dot] name/2010/08/android-keymaps

    or here:
    http www [dot] mobileread [dot] com/forums/showthread.php?t=159538

    You'll need to root your phone or install adb or something.

    And if it stops working, make sure your file permissions are right!
     
  4. screenprintr

    screenprintr Active Member

    Joined:
    Dec 1, 2012
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Don't mean to Bump your thead. Will the Keyboard work along with a head set or do you have to pick one or the other?
     
  5. magmatic

    magmatic New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    If my bluetooth keyboard is plugged in, it works to type letters with it, and the other soft keyboard doesn't pop up. I haven't tried both. I suspect it would work just fine.
     

Share This Page

Loading...