Bluetooth will not automatically connect once pairedSupport


Last Updated:

  1. Evrcl

    Evrcl Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I have ford sync and it worked flawlessly with my iphone. The captivate will pair and download address book just fine. I authorized it to allow access however it will not automatically connect when in range. I read someplace this feature is fixed in froyo my question is can you get froyo early or do we have to wait for samsung to push it out?
     

    Advertisement
  2. Emmiemouse

    Emmiemouse New Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have the same problem with my Eris. :mad::mad:

    LOVED!! LOVED!! LOVED!! my iPhone ...but hubby wanted a Droid. :rolleyes: and now I'm stuck with this "cute" piece of crap that drops calls, has NO signal, and sucks battery life. :eek:
     
  3. ProfoundTwitch

    ProfoundTwitch New Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have my Captivate paired to both a 2010 Mazda 3 Hatchback, and an AT&T wireless home phone setup.

    The car connection works flawlessly for me... every single time I get in the car it connects immediately.

    The AT&T wireless home phone system does not - I have to manually go into bluetooth settings and click the paired device to get it to connect.


    Not sure what the difference is, except I suspect that the Mazda actively searches for a paired device when started, while the phone system does not.
     
  4. Terry S

    Terry S Well-Known Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    11
    I have Ford Sync as well and mine works just fine. I did have to pair it up twice but after the 2nd time I get in my car and it is automatically connected and has done it more than a dozen times now just fine. You might want to try and re-pair it, that is what worked for me.
     
  5. radi0chik

    radi0chik Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    106
    Likes Received:
    16
    I have Ford sync also. It doesn't seem to connect *every* time like my Tilt2 did, and I did have to go back in and manually connect the captivate a few times. But I don't have a solution for you. Sometimes it would work, others not. Cross your fingers froyo will be better :)
     
  6. Emmiemouse

    Emmiemouse New Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Mine won't even pair. The Ford "can't find a device" and my Eris just counts down the time it's discoverable ... My iPhone paired and downloaded the phonebook on first pass. Synced up automatically every time I sat in the car and never dropped a call. Sound quality was exceptionally good with my iPhone - whereas the Eris often sounds muffled or scratchy and drops calls more consistently than it keeps them.

    I just spent the last 2 hours trying to make the android phones link to sync - with even more time spent digging through the blogs, google searches, and meticulously following the instructions that came with the phone - and not ONCE did either phone work with my Ford.

    For all the hype and rage against Apple on these blogs - in my personal experience - the iPhone is FAR more user friendly. Droid manufacturers should look at what works with the iPhone and make it possible with the Droid.
     
  7. alphadog00

    alphadog00 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    12
    You are trying to make the ford discover the phone - have you tried it the other way (that is how my Mazda works); The phone discovers my Mazda 3 during pairing.
     
  8. yeaidid

    yeaidid New Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I'm having the same issue, I will try the disconnect/reconnect option.
     
  9. Evrcl

    Evrcl Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I corrected this by turning off wifi and it auto-connects. I have no idea what why having wifi on stopped the car from auto-connecting but this did work for me.
     
  10. t-readyroc

    t-readyroc Well-Known Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    710
    Likes Received:
    80
    If, as I'm reading above, this issue occurs with both an Eris & a Captivate, then it's not a Captivate-specific issue, but a Ford Sync issue. Or a Ford Sync/Android issue.
     
  11. danbee46

    danbee46 Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    It usually is a car related problem. You have to make sure that your vehicle is designed to pair with a specific phone/os. Not every car will pair with every phone.
     
  12. mi04se1

    mi04se1 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    251
    Likes Received:
    7
    I paired mine to my Pontiac G8 on the first try. I didnt check this morning if it reconnected.
     
  13. jking2z

    jking2z Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I paired mine to my Toyota Venza, and it auto-connects most of the time. Twice I had to reboot the phone in order for it to connect.
     
  14. gina_lola07

    gina_lola07 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have my droid2 paired and it will connect automatically but it doesn't let me speak and dial or answer the phone through the speakers like my bb did. It says pause in the cd screen.

    it will play the audio streaming feature with anything that is downloaded such as music but will not let me use it for talking on the phone.

    any suggestions? I have taken back to the dealer and asked verizon etc. it is a mystery. I read someplace on here where someone said they weren't compatibile that hardly seems realistic. how did you get your s to work. by reboot did you mean take out the battery?
     
  15. gina_lola07

    gina_lola07 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have my droid2 paired and it will connect automatically but it doesn't let me speak and dial or answer the phone through the speakers like my bb did. It says pause in the cd screen.

    it will play the audio streaming feature with anything that is downloaded such as music but will not let me use it for talking on the phone.

    any suggestions? I have taken back to the dealer and asked verizon etc. it is a mystery. I read someplace on here where someone said they weren't compatibile that hardly seems realistic. how did you get your s to work. by reboot did you mean take out the battery?
     
  16. novagator

    novagator Well-Known Member

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    2
    Works perfectly in my Mazda.
     
  17. amberoseinjune

    amberoseinjune Member

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
  18. dododoh

    dododoh Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    First Captivate...flawless pairing with my Prius everytime.
    Second Captivate....erratic pairing.
    I live in a hands-free state. This is an issue for me.
    Waiting for the 3rd Captivate from AT&T as both phones had other problems. Hopefully this next one will be problem free.
     
  19. k-chill

    k-chill Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    mine wasn't auto-pairing until I turned on bluetooh on my phone FIRST, then turned on my bluetooth piece. then it auto-connects fine.
     
  20. crispylinetta

    crispylinetta New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I just wanted to add that I was having an auto connect problem with my BT headphones and that turning the phone's bluetooth on first and then the headhones' fixed the problem. This is with a Samsung Captivate. Thank you!
     
  21. chutrain

    chutrain New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    i got a 2010 mazda 3 and whenever i try to pair it gives me 'err' in the display. then the phone just stops trying to pair.
     
  22. pcfirth

    pcfirth New Member

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Is anyone having trouble download their contacts from a Samsung Captivate to Ford Sync? I have a 2009 Ford Escape. It says it's downloading then download complete. But, only the AT&T contacts download. Any ideas?
     
  23. nycdave

    nycdave Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2011
    Messages:
    52
    Likes Received:
    1
    same problem on my mytouch4g anyone know of an app to correct this discoverable problem?
     
  24. BLKZILLA

    BLKZILLA New Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Anyone found a solution to this issue? I'm also having intermittent problems connecting to my new car stereo (JVC KW-NT3HDT). It paired without any problems. Sometimes it connects immediately but will drop after a few moments. The radio will say its not connected but the phone thinks it still is. Sometimes it drops immediately after a call. Sometimes it wont connect at all. I've noticed that when it wont connect the options to allow phone and music to the paired device are not selected. If i check them the phone connects.
     
  25. elnoob

    elnoob New Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I found a solution that works for me. 'A2DP Volume' A2DP Volume | AppBrain Android Market

    I have an Audi A5 that would only connect the BT Audio to the phone (calls) but never to the Media side (Pandora). The app listed above solved this for me since it has an option to connect an additional device if a BT connection is established.

    The BT headset for the phone connection would trigger the multimedia side to connect. Problem solved.
     

Share This Page

Loading...