1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Bricked my phone after installing ahome update?!


Last Updated:

  1. cred05

    cred05 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    178
    Likes Received:
    3
    So I just installed the ahome update, it installs so i click on the home button, select to make ahome my default home app and then I get a "force close" over and over. So i turn off my phone, turn it back on and now it wont go past the android screen(blinking android guy)

    WTF?! What are my options?
     

    Advertisement
  2. cred05

    cred05 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    178
    Likes Received:
    3
    Well i just held down a bunch of random buttons and brought the phone back, but i still keep getting the force close. "This application aHome (process mobi.bbase.ahome) has stopped unexpectedly." I cant do any but click on force close and quickly drag down the top menu bar
     
  3. devolio

    devolio Well-Known Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    339
    Likes Received:
    37
    If you boot up your phone while holding menu (the whole time, until you get to the desktop) you'll get into safe mode. You should be able to remove it from there.
     
    zman7 likes this.
  4. cred05

    cred05 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    178
    Likes Received:
    3
    Awesome! Thanks man, that did it. Wonder if I should try to reinstall it...
     
  5. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Yes ... I have the paid version running fine ... the looping error was probably a fluke... and if it happens again you now know how to fix the issue ..
     
  6. Windchill

    Windchill Well-Known Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    110
    Likes Received:
    5
    I also had a major problem with Ahome. Now I am fighting them for a refund. They dont answer emails at all. I am really not liking the way they handle paying customers.
     
  7. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    What problem were you having ?

    ... and have you gone to their site ?

    mAPPn Mobile App Network
     
  8. ravens0ng

    ravens0ng Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    109
    Likes Received:
    9
    They have a big post about how to fix it on thier website. Once it is uninstalled, you can re-install it without the force-close loop starting again.

    The issue was caused when they removed the copy protection from aHome. This causes funky stuff to happen if the program is not un-installed first, because Android handles copy-protected apps differently than non copy-protected apps. The copy protection was a big reason why both aHome and Open Home used to force close all the time.

    Open home went thru the exact same issue. I'm surprised that aHome didn't learn by Open homes example. Open home had a big post explaining the whole fiasco on their Blog several weeks ago.
     
  9. JJbdoggg

    JJbdoggg Member

    Joined:
    Mar 4, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    it happened to me and i had to wipe my phone :mad:
     
  10. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Another Solution has been ...

    Hold the 'Menu' while powering on the Phone ... hold the key until all activity stops ...
    You have just executed a Boot into "Safe Mode" ...
    You can now uninstall the offending program... (in this case aHome)

    Reboot machine and problem should be cleared ... now you can perform a fresh install ...
     
    Droidn00b likes this.
  11. Manacit

    Manacit Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    I wish I had known about the home key, I ended up doing a wipe because I was away from a computer and I needed my phone :(. Next time I won't blindly update an app like that, they didn't make it very clear that you needed to uninstall first.. I still love aHome though :)
     
  12. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Understand, I try to be sure to read the notices in the update area .. or what is being updated ... along with like the latest 10 comments...

    I also backup my apps before doing an update .......

    At least you will be prepared next time ...
     
  13. zodiak591

    zodiak591 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I just want to thank you about your answer =) !! I had got the same problem with my phone and "ahome apk" .Your answer was very helpful !! thank you =)
     
  14. nateking14

    nateking14 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    so what i did what pluged it into my computer and them i added a lot of pictures so my memory would be low and i got rid of ahome
     
  15. CptGemini

    CptGemini Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    387
    Likes Received:
    35
    I used to use ahome but I quit once their app kept changing my background even though that was turned off. I got tired of it so I uninstalled it, I do remember seeing a similar desktop app on the market place but I can't remember what it was called.
     

Share This Page

Loading...