Brown HTC Hero --- US AT&T 3G


Last Updated:

  1. jbarrack

    jbarrack Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    Hi all,

    I am new to this forum but not new to Android --- I had a white HTC Hero and sold it for a Brown Hero because I read online that the Brown one come with 850/1900 Mhz bands which would pick up AT&T 3G. However, I am unable to get this device to connect to AT&T 3G. It connects to edge no problem. However, in places where my iPhone 3GS had 3G signal, this device just picks up Edge. These are the APN settings I am currently using ...

    Name: AT&T
    APN: wap.cingular
    Proxy: leave blank
    Port: leave blank
    Username:WAP@CINGULARGPRS.COM
    Password:CINGULAR1
    Server: leave blank
    MMSC: http://mmsc.cingular.com
    MMS Proxy: wireless.cingular.com
    MMS Port: 80
    MCC:310
    MNC:410
    APN Type: leave blank

    Am I missing a step or do I have an incorrect APN setting? The back of the box does say 850/900/1800/1900MHz.

    Thank you in advance for any help. It's greatly appreciated!
     

    Advertisement
  2. rioja

    rioja Guest

    Your settings look ok; however, the phone might not support 3G on 850 band.

    AFAIK, the only Hero to support this is the Telus version from Canada. If you don't have a Telus Hero, it's probably EDGE only.
     
  3. quantumrand

    quantumrand Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    1,237
    Likes Received:
    198
    The back of the box says GSM 850/900/1800/1900MHz. That is the EDGE frequency. You need a HSPA/UMTS 850/1900MHz for AT&T 3G. I'm guessing your HSPA is probably 900/2100MHz as per all other European Heros.

    Like rioja said, you need the Canadian Telus Hero to use 3G on AT&T.
     
  4. Twenty4

    Twenty4 Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    The model number under the battery should say Hero130.

    The Euro version is the Hero100/A6262
    The Telus (US3G) version is Hero130/A6265
     
  5. jbarrack

    jbarrack Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    Yeah you guys are right. I ordered off expansys-usa and the writing on the back is foreign --- I imagine the Euro version.

    You know, I love this phone. I have a 3GS and I find the integration and information at your fingertips via widgets to be the major draw. I am around WiFi almost all the time --- the one thing I really miss is my 3G service. Edge on this is actually not bad when it come to update widgets and whatnot.

    Any ideas on where to get a Telus Hero unlocked from? Best Buy Canada?
     
  6. quantumrand

    quantumrand Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    1,237
    Likes Received:
    198
    Ebay is pretty much your best bet for now, but it'll set you back a good $500+.
     
  7. jbarrack

    jbarrack Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    Yeah I paid $500+ for this one I have now and could probably get most of it back in ebay auction like I did with my other one ... Definitely something to consider.
     
  8. silvrhwk

    silvrhwk New Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi all, newbie with a new toy here. :) I just got my black HTC Hero. (Yes, it is the Telus version.) I wanted to just say THANK YOU! The settings listed at the top of this thread worked beautifully and my Hero now cruises on AT&T's network with (what seems like) blazing speed (HSDPA, not 3G, but better! :D). Called AT&T before looking here and got ZERO help because "it is not a branded AT&T phone." Got it to work anyway thanks to you all! I am a happy Android user now. :eek:
     

Share This Page

Loading...