Browser memory usage?Support


Last Updated:

  1. MartinS

    MartinS Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    2,111
    Likes Received:
    197
    After a few minutes browsing I always seem to be getting MB's of data associated with the browser. This seems to directly affect my available memory for apps storage.

    I've just checked again after clearing data (which is a pain with passwords, bookmarks etc ) and I have over 20MB.

    I keep getting a low memory warning, what's going on?
     

    Advertisement
  2. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,635
    Likes Received:
    192
    At the request of users, the 2.2 browser does some aggressive caching which can lead to this. You don't need to clear data though, just the cache. I've seen mine eat up over 40Mb before.
     
    MartinS likes this.
  3. MartinS

    MartinS Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    2,111
    Likes Received:
    197
    I'd like to unrequest it, I'm sick of seeing that low memory notification!
     
  4. Roze

    Roze Hiding behind a mystery VIP Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    9,813
    Likes Received:
    2,183
    Why would us users request this? :confused:
     
  5. Soupdragon

    Soupdragon Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    204
    Likes Received:
    19
    It doesn't happen when I use the xscope browser (presumably because I have it set to "clear cache on exit"), but I've had the same low memory message using the stock browser.
     
  6. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,635
    Likes Received:
    192
    Dunno, I wasn't one of them :D
     
  7. Roze

    Roze Hiding behind a mystery VIP Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    9,813
    Likes Received:
    2,183
    haha very strange and now there are people complaining about it. We are never ever satisfied are we? lol


    OT: notice that your avi is finally showing. I'm guessing ROB fixed the server bug for that...cause I can't imagine you fixing it back months later :p
     
  8. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,635
    Likes Received:
    192
    Oh yeah so it is! Definitely not anything I've done... I gave up trying months ago
     

Share This Page

Loading...