Calibrate KeyboardSupport


Last Updated:

  1. IKing1

    IKing1 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Just got a new LG Optimus L9 and I've tried multiple different keyboards for various reasons as there's at least one annoying thing (personally) for each one, like not having the question mark / comma already accessible or how it always pushes colons to the text when trying to make a smiley face [example, typing like this: ) instead of like this :) ] - but the biggest thing that keeps frustrating me is that I can't seem to calibrate any of these keyboards to better suit my finger positioning.

    Is there any way to do this with the JellyBean or normal LG keyboard that I'm just currently blind to, or am I basically screwed here to have lots of spelling errors? Lol
     

    Advertisement
  2. IKing1

    IKing1 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Any suggestions?
     
  3. lightsleeper23

    lightsleeper23 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    91
    Have you tried Touchpal keyboard? It's what I use.
     
  4. sherri

    sherri Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    481
    Also Swiftkey Flow...Use both of those on my tablet.
     
  5. lightsleeper23

    lightsleeper23 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    91

    Swiftkey is another good one. I've used the free trials, but I'm very picky about paying for apps. :)
     
  6. sherri

    sherri Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    481
    Ditto....I find this one worth it. Titanium (if rooted...) and Droid TV Primetime.
     
  7. IKing1

    IKing1 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I'm not too fond of the Swiftkey style keyboards as I prefer using both thumbs. I'm not even opposed to using the normal LG keyboard, but with all of them, it just feels like the detection is off (having to reach down awkwardly far for the space and such). I know my old phone used to have a calibration to it that made all the difference, but I don't see anything similar on this phone.
     
  8. sherri

    sherri Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    481
    Try Smart Keyboard. Has calibration. Excellent as well. Used it for 2 years on my OG Droid.
     
  9. IKing1

    IKing1 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I've tried TouchPal the past few days and it has a much better calibration to suit me, but I continually keep having problems with it repeating words. After I send a message, the last word is copied and still in the text field. Does anyone else have this problem?

    I haven't tried Smart Keyboard yet, but I'm trying the Go Keyboard right now. Has anyone had any problems with that?
     
  10. StanO360

    StanO360 Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    2
    $2 right now on Play
     
  11. lightsleeper23

    lightsleeper23 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    91

    Yeah that's one thing that can be annoying about TouchPal. If you either put a period, or push the space bar, it won't do that. If you'll notice, the word is underlined, meaning it's still in word prediction mode, trying to guess what word you're typing. If you either push space, or any punctuation such as period, comma, exclamation, etc. or just choose one of the word suggestions above the keyboard, then it knows you're done with that word.

    Makes sense. But it DOESN'T make sense that that word duplicates and stays in the text field. It literally duplicates. If you are typing a web address in your browser, and the "com" is still underlined and you push go, it will duplicate it. So for example it will say androidforums.comcom

    This has happened to me. They really need to address this in an update.
     

Share This Page

Loading...