"Call has been lost" every time I try to dialSupport


Last Updated:

  1. Ecks

    Ecks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    108
    Likes Received:
    2
    Just started happening today. Every call I try to make gives me Call has been lost. I have 2-3 bars, didn't have a problem yesterday. I think I can still receive calls, as I just got one right before I needed to dial out. Tried calling several #'s in my contacts list. Anyone have a fix or suggest? I've powered down my phone once already.
     

    Advertisement
  2. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator Moderator

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    22,332
    Likes Received:
    7,598
    I believe to do a soft reset you need to power down and take battery out, wait a few seconds then boot back up, after that i would start looking into any apps you have installed recently, worst case do hard reset. Or take to big V technical support
     
  3. Ecks

    Ecks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    108
    Likes Received:
    2
    Only recent apps were LauncherPro and Fancy Widget. I'll do the soft reset first, and if that doesn't work, I'll uninstall one app at a time. I'll post after result

    Edit: Uninstalled FW and LP. Still not getting out. Going to have to borrow a phone to call Verizon =\ Does a hard reset set the phone back to day 1 without apps and stuff?
     
  4. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator Moderator

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    22,332
    Likes Received:
    7,598
    Yes it does. you already do soft? Hard reset will take you back to how it was when you first took it out of the box
     
  5. Ecks

    Ecks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    108
    Likes Received:
    2
    Yeah I took the battery out for a minute. Nothing happened. 3 bars in-house. Sigh, really dont want to hard reset. Going to figure out how to contact verizon.
     
  6. Ecks

    Ecks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    108
    Likes Received:
    2
    Well, read in another forum that EVRC-B can affect this. So, I changed from B to plain EVRC and now I'm able to make and receive calls. So... if anyone else has this issue, might want to look into this setting if you changed it.
     
  7. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator Moderator

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    22,332
    Likes Received:
    7,598
    Never thought of that... Glad you found a solution. there's a good app called network you might be interested in for monitoring that in the future.
     
  8. Ecks

    Ecks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    108
    Likes Received:
    2
    I'll check that out. I've been on EVRC-B for about 2 weeks now, and today it wanted to give me problems. IDK, you have to "commit modifications" when you change those settings and it then restarts your phone, so maybe just refreshing my phone's programming was needed and had nothing to do with EVRC-B, but in any case, I'm leaving it to EVRC -- didn't notice any difference with B anyway.

    thanks for the suggestions though.
     
    NightAngel79 likes this.
  9. sabrewings

    sabrewings Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    895
    Likes Received:
    104
    Call Verizon and be patient. I hadthe same issue right after I got the phone. Took them about 20 minutes but I was finally able to make calls. I tried *228 and everything. I couldn't receive or dial.

    Tech said the solution was sending the phone a 'refresh pulse'.
     

Share This Page

Loading...