caller ID shows number, slow to show name


Last Updated:

  1. ceruti82

    ceruti82 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    79
    Likes Received:
    1
    Is there a way to fix this?

    it will show the number for about 4 or 5 seconds before the contacts name pops up... and sometimes, the contact name wont pop up until i have already answered the call..

    any reason known ??

    thanks
     

    Advertisement
  2. stevehy

    stevehy Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    191
    Likes Received:
    19
    2 possible reasons (as I have personally seen this problem);

    Are you using any dialer apps (Tedds dialer tools, etc.)
    Using a home replacement (Helix, launcher Pro)

    I have found that these sometimes reproduce this problem
     
  3. leftystrat

    leftystrat Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    129
    Likes Received:
    4
    Noticed the same problem. Traced it down to Helix2. Replaced it with Helix1 and the problem went away.

    In short, something is eating resources, which aren't available for the phone app.
     
  4. monsterenergy22

    monsterenergy22 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    496
    Likes Received:
    53
    I've been noticing this since i switched to Launcher Pro. I just download Autokiller from the Market and I will see if that helps.
     
  5. mobrienjr

    mobrienjr Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    383
    Likes Received:
    27
    when you run autokiller make sure to put LauncherPro in the excluded list. Also, I run launcherPro also and have this issue on some occasions. To me it is not a big deal because what is a few seconds.
     
  6. monsterenergy22

    monsterenergy22 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    496
    Likes Received:
    53
    thanks for the heads up! how do i do that exactly? lol
     
  7. mobrienjr

    mobrienjr Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    383
    Likes Received:
    27
    with ATK, and system monitor you just click on the application that is running and click exclude. Not sure how it would be done with autokiller...
     
  8. stevehy

    stevehy Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    191
    Likes Received:
    19
    ADW launcher does not have this problem as it does not eat cycles the way the others do, and it is not a memory hog.
     
  9. androidskisquash

    androidskisquash New Member

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Actually, this lag problem started when I added ADW launcher as the home screen.
     
  10. clarence49

    clarence49 New Member

    Joined:
    Feb 20, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    If you are a rogers customer, disabling the Rogers 1 Contacts app fixes the issue.
     

Share This Page

Loading...