Camera hangSupport


Last Updated:

  1. CVK

    CVK Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hey,

    I have a Milestone that's about a week and a half old, and only recently, the camera would not work!

    When I press the camera app or press and hold the camera button, the screen turns black and it eventually prompts me to force-close the camera. (Sometimes I can see the options like flash etc, but still black everywhere else. This appears to be random)

    I have tried rebooting, removing the battery and turning off geo-tagging. But none seem to work.

    I downloaded a few other camera apps, but all end the same way. I used Google Goggles and it eventually leads to a force-close. So it could be a hardware problem.

    The camera is not obscured by anything (That I can see) and looks perfectly fine. So it may also be a software problem.

    So here are my questions:
    1) Is it a common problem? (As I have another Milestone that is still working. But will it come to this eventually as well?)

    2) Will a factory reset do any good? (That's what my telco guy told me to do)

    3) How do I fix it? (If the factory reset does not work. Also, please don't say warranty. I am trying to find a simpler fix first)

    Thanks a whole lot in advance!
    CVK

    P.S. I miss taking pictures and using PicSay to mess around so I miss my camera alot :(
     

    Advertisement
  2. CVK

    CVK Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I'm just posting this just in case anyone else has the same problem as me.

    I tried everything else to no avail, and I ended up backing up my entire phone then doing a factory reset. It worked! Now my camera is back to usual! Now all I have to do is restore everything...
     

Share This Page

Loading...