can i root to gain full access without flashing to a rom and remain stock?


Last Updated:

  1. tailsthecat

    tailsthecat Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    171
    Likes Received:
    2
    Im wondering if i can root my device to gain full access but remain stock? Im wondering if i root the device can i gain full access, delete unnecessary sprint apps that i dont use but keep the default rom and not have to flash? Is it the rooting that gives full access or the flash to a custom rom? Thank you for yoir patience. Im new to android...
     

    Advertisement
  2. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779


    Yup, you can. go here and READ READ READ

    http://androidforums.com/all-things-root-sprint-hero/38911-guide-root-rom-faq-tutorial.html
     
    godallmighty likes this.
  3. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    godallmighty likes this.
  4. tailsthecat

    tailsthecat Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    171
    Likes Received:
    2
    thank you for the encouraging replies. after i upgrade to sprints android release 2.x, i will have to re-root and re-delete the useless apps?
     
  5. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    I would hold off on upgrading to Sprint's 2.1 release as there is a good chance it will patch the root fix. If you wait, you are better off, and in addition, several 2.1 ROM's are already practically 100%. So when Sprint's Official 2.1 is released, the ROM's will be even more 100%.
     
  6. NYCHitman1

    NYCHitman1 Gun for Hire Developer

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    6,537
    Likes Received:
    1,738
    Sorry, I just had to LOL b/c it sounded really redundant.
     
  7. tailsthecat

    tailsthecat Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    171
    Likes Received:
    2
    well i tried rooting and got as far as flash_image recovery recovery-RA-heroc-v.1.5.2.img
    it said it couldnt find the image so i typed exit multiple times and aborted mission. all i am interested in is deleting useless apps like nascar, peeps, nfl, etc. any insight is appreciated. thank you for your patience as im new to android
     
  8. NYCHitman1

    NYCHitman1 Gun for Hire Developer

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    6,537
    Likes Received:
    1,738
    I answered you the Rooting FAQ Guide thread. Please try to stick to one thread. It's easier to assist you that way.
     
  9. mslisaj

    mslisaj Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    6
    Good luck. I sooooo want that garbage off my phone. Just too scared I will total out my phone. I read and read and read this fine info but just am not brave enough to do it. No guts no glory I guess. I'd pay to have this done. But alas no place to be found.
    Thank you guys tor putting out the info.
    Lisa
     
  10. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    I was scared to root too. But it wasn't as bad as I thought u just have to read, it all makes sense don't worry. Once I got past rooting it was pretty easy from there, flashed 2.0d and also flashed a theme. Everything is all good, at work typing this up on my Hero actually :)
     
  11. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779
    It is difficult to make the decision to root. If you aren't comfortable, don't do it. It really is easy, but confidence is a must because it is sort of a leap of faith to step out of the comfort zone to do it. If you decide to go for it and get hung up, there are plenty of people to help fix you back up on this forum, just ask...
     
  12. mslisaj

    mslisaj Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    6
    You guys are great and I so appreciate the support. Believe me if I do it I will be here bragging and thanking you all.........

    Lisa

    P.S. Do you need HTC Sync working on your computer to do this????

    I have to read more.........
     
  13. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    You don't necessarily need HTC Sync working. All you really need it for are the drivers. I have found it to be easier to just install PDAnet and use those drivers instead of HTC Sync drivers as they tend to work better.
     
  14. mslisaj

    mslisaj Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    6
    Well there is the first hurdle for me to root. I was afraid of HTC sync as I mentioned I had trouble loading it. But maybe PDAnet would load without a problem and work better.........

    Great Tip.......

    Thanks........

    Lisa ;)
     

Share This Page

Loading...