Can not connect to 4GSupport


  1. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    Does anyone else having an issue connecting to 4G? I could not connect to 4G since around 1/27/13. I have an open ticket with Boost tech support. After few days and multiple calls, one of the tech finally tells me that they are having issues with the iDEN and WiMax interference and the engineers are working on it. I'm in Portland Oregon area. The tech also mentioned that I'm not the only one having this issue in my area.

    I need some input from the forum if you think this is a software/tower interference issue as the Boost tech mentioned or a hardware issue.

    My main concerned is if this is a hardware issue, I want send it back before my 30 days are up. I didn't spend my good money on this device only to fail within 30 days. :D

    Advertisement
  2. SiempreTuna

    SiempreTuna Well-Known Member

    I would suggest that if you don't get a satisfactory response from Boost Tech by 25 days into your 30 days that you return the phone, regardless.
    freesunshine likes this.
  3. Mechman02

    Mechman02 Well-Known Member

    4g has been quite slow for me in Salt Lake City since about that same time. I don't know if there is a related issue, but it has gotten rather frustrating. Seriously thinking about abandoning Boost.
  4. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    I can't even connect to 4G. :confused:
  5. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    Thanks for the suggestion. I just hate doing the return then buying another one, since they don't really do exchange.
  6. kahuama

    kahuama Active Member Contributor


    Same here in Costa Mesa CA I have the same issue, since January after install the new software FL24 I had no 4g, I call customer service and they told me they have issues with 4g across the border, the only thing it work's for me was to root my G2, since I rooted 4g works and even I still have the error 128 cannot sing in bla bla bla, 4g is working, :confused:
  7. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    I'm beginning to think the same, since the FL24 update. You mentioned you have rooted your S2, do you have a custom ROM on it? If you do which one did you installed? Also, did you have the 128 error before the root? I've never had that error or any other errors...4G just don't connect for me.
  8. kahuama

    kahuama Active Member Contributor

    Yes I did have the error 128 before root, my phone is like 3 weeks old, and it was working fine, didn't want to root because I had an lg marquee and almost all roms drain my battery, so I decided to stay stock on my G2, but after I updated to the fl24 on the morning going to work, at night I start to get this message and realize that I didn't have 4g, instead I had 4x,meaning no data connection, I followed the instructions on this forum to root this phone and it was very easy, after root I think because you flash agat and a kernel on your phone fix my problem. No, I have no rom installed on my phone is all stock but rooted, hope this help for you:D
    freesunshine likes this.
  9. Codegerm

    Codegerm Well-Known Member

    Seeing people gripe about FL24 makes me even happier I skipped it and went to GA10
  10. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    Absolutely helps! Now I know it's not a hardware issue. Only thing is I've never had the error 128. Funny thing is when I talked to Boost they keep mentioning that I have error 128, which I've never mentioned that to them but somehow it's on their record...haha. Besides the error 128, it seems you and I are having same exact problem. I definitely have to rethink about rooting my phone, especially when Codegerm keep bragging about it! :D:D:D
    kahuama likes this.
  11. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    You shut your pretty mouth...or fingers in this case! :D:D:D
  12. Codegerm

    Codegerm Well-Known Member

    Yeah yeah when it comes to FL24 I just say NO :p
  13. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

  14. Codegerm

    Codegerm Well-Known Member

    The kernel one is just exactly that a kernel and not a full rom. ther OTA update from FI22 to FL24 was a kernel/ modem

    The ROM one is a full ROM
  15. kahuama

    kahuama Active Member Contributor

    Freesunshine Just root your phone Man!!!and enjoy 4g, please let us know how it went
  16. donna1968

    donna1968 Member

    I have the stock FL24 that I stock rooted. I have no 4g connection either. not sure why.
  17. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    Oops..double post.
  18. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    Yea, it seem the update to FL24 causing some people to lose 4G connection.
  19. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    So, I gave in and rooted my phone...finally! As soon as I install AGAT kernal, I notice 4G is connected BUT no data. So continue with the rooting and completed the root. However, my 4G connected but not getting any data. I have no problem with 3G and WiFi. Any idea as to why no data on 4G?
  20. SelfElevated2

    SelfElevated2 Well-Known Member

    No actual 4g service. The 4g on boost is a pretty limited service area. It's not like 3g
  21. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    Actually, here in Portland we have a good 4G, WiMax, service. I had no problem until, I think, I updated to FL24 now my 4G doesn't even connect. However, after I rooted and installed JB (FK23), it say my 4G is connected but no data. :confused::confused::confused:
  22. SelfElevated2

    SelfElevated2 Well-Known Member

    I'm not sure. Sounds like something you need to work out with boost. Have you called them again? Did they say they were still having wimax issues
  23. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    Oh, I forgot to mention, I went into a Boost/Virgin store the other day to see if they heard or having any issues with the 4G service and the rep said no issues what so ever. Also, no other customers came in or called for 4G issues. The rep at the store was really cool and he called the Boost right at the store and did more troubleshooting (same resetting the phone and etc) but still no luck.

    Anyway, after almost 3 weeks of troubleshooting and many resets with Boost they finally said it's gotta be a hardware issue and advised me to return the device. So, I'm in a process of returning and purchasing a new one.

    My conclusion is that there was never an issue with 4G service and my brand new phone was just jacked up!

    Thanks guys for your input! I was trying to see if I could get the 4G working since, I believe, you guys are a lot more experienced and experts in tweaking the phone! :D
  24. freesunshine

    freesunshine Well-Known Member

    Ok, so I've returned the "damaged" S2 and received a new S2 and sure enough I have 4G again!!! I've already rooted and installed GB08 stock JB (still connected to 4G) and you guys are right, JB is AWESOME!!! :D

    I'll definitely play around with other JB ROMs.

    Thanks all you guys input and help...much appreciated!!!
  25. macruz

    macruz New Member

    Same prob here in springdale arkansas. The tech told me that I don't have 4g coverage in my area that is bull. I use to before I updated he said they are working on the towers and the service should get better. More bull I say.
Loading...

Share This Page