Cannot add custom wallpaperSupport


Last Updated:

  1. Phenomenological

    Phenomenological Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    782
    Likes Received:
    186
    Odd issue I've found - I can't add a custom wallpaper. It tells me it's changed it, but nothing actually happens. I can change between HTC wallpapers just fine. I've tried, jpeg, PNG, various different resolutions (Including screen resolution and the wallpaper resolution of 960x800)...I'm stumped. Any ideas?
     

    Advertisement
  2. Desire D

    Desire D Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    157
    Likes Received:
    8
    Does sound a strange one, no weird characters in the image name or anything is there? everyone I've ever tried has worked first time, sorry not much use.

    Are you using a non-standard ROM?
     
  3. Phenomenological

    Phenomenological Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    782
    Likes Received:
    186
    Standard ROM, no unusual characters in the name. I searched both the forum and google and couldn't come up with anything.
     
  4. CarsnGadgets

    CarsnGadgets Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    1,067
    Likes Received:
    252
    have you tried doing it from the menu/settings/customisation way, as well as the menu/wallpaper/photos way?
     
  5. nacatomi

    nacatomi Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    82
    Does it let you use a photo at all??
     
  6. Phenomenological

    Phenomenological Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    782
    Likes Received:
    186
    Yep tried both ways, same result.

    Nope, even using the stock photos on the phone it says it ahs changed it but does nothing.
     
  7. nacatomi

    nacatomi Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    82
    100th post :p Does that make me a member now I wonder?

    I'm going to try the age old, tried and tested.

    "Have you tried turning it off and back on again?"
     
  8. snowmobile

    snowmobile Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    92
    I'm probably completely on the wrong track here but have you tried saving your existing scene before you change the wallpaper. I'm wondering if the phone is trying to revert to the original scene because there are some unsaved changes.

    I find that if I power off the phone without saving my current scene first, when I switch it back on it has reverted to the old wallpaper I was using weeks ago.
     
  9. partridge

    partridge Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    558
    Likes Received:
    57
    How about starting with the Blank scene, any joy there? If not, it is a weird one
     
  10. Phenomenological

    Phenomenological Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    782
    Likes Received:
    186
    Good idea, gave it a try but no joy I'm afraid.

    Nope still wouldn't change even on a blank scene. I'm thoroughly foxed.
     
  11. Vonph

    Vonph Active Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    2
    Not ideal, but can you save an image as the same filename as one of the HTC wallpapers, in the same folder (either replacing the HTC image, or rename it first)?
     
  12. g4rvd4

    g4rvd4 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    299
    Likes Received:
    14
    Wow this definitely is weird!
    I don't normally suggest this to anybody but you might have to do a hard reset, and if even that doesnt work, maybe consider returning the phone.

    Afterthought: Is it carrier branded or locked? Do you have operator bloat ware?
    Try a different ROM if you aren't bothered about warranty and don't want to return it.
     
  13. Phenomenological

    Phenomenological Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    782
    Likes Received:
    186
    Got the bugger! It works if I navigate to the image using a file manager then click menu and set it as wallpaper that way. Odd that it doesn't work the normal way, but at least I now have a workaround. Thanks all for your suggestions :)
     
  14. nacatomi

    nacatomi Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    82
    good stuff, glad you got it sorted
     
  15. Dogmeat

    Dogmeat Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    Sorry if I'm necroing here, but I think I might have an idea as to why it's doing that with the wallpaper. When you go through the menu to change the wallpaper, are you choosing to navigate to the picture with a downloaded file manager? Because I had this exact problem and it turned out that it would set the wallpaper fine if I did it using the default Photos app rather than the file manager app I downloaded. Don't know why, possibly because the downloaded app doesn't have as extensive control over the system when activated by another app or something? Anyways I'm hoping that clears it up for you, if you're having the same issue I was.
     
    dj.GETAFIX likes this.
  16. Phenomenological

    Phenomenological Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    782
    Likes Received:
    186
    That's actually an interesting theory actually. When I try to add a wallpaper from the homescreen it does indeed go through OI File Manager.
     
  17. Ginner

    Ginner Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I had the same problem. When I was selecting wallpapers it was defaulting to using Astro to browse for the file.

    If I just went into Photos and selected the file it loaded it OK.

    Can someone remind me where you reset the apps that have been selected to open up directories for things like this.
     
  18. Ginner

    Ginner Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    No worries. Found it (shoulda looked harder):
    go to Menu > Settings > Applications > Manage Applications
    then select the "Astro" application
    then clear "Launch by Defaults"
     
  19. dj.GETAFIX

    dj.GETAFIX Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    10
    intresting thread this one...
    iv not had any problems so far but after reading the posts and the possible cause, it has opened my eyes to the fact that downloading some apps can
    change the way certain systems work and affect some sytems that you would take for granted worked independently.... thanks everyone for this intresting insight ;)
     
  20. TimAn

    TimAn Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I have HTC Desire with 2.2 from [ROM] [2.10.405.2] Rooted Official HTC Android 2.2 (FroYo) ROM - xda-developers. Everything worked fine until I deleted HTC Sense data. What a mistake... I lost my screen and icons and I can't change wallpaper.
    First, there are no HTC wallpapers at all. Second, I can't set another wallpaper from gallery. When I try with Set as Wallpaper from the file itself, I have an error message: application Gallery stopped unexpectedly.
     

Share This Page

Loading...