Can't add primary Gmail account on Milestone with 2.1Support


Last Updated:

  1. Antares

    Antares New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi there,

    I'm trying to add the primary Gmail account to my new Milestone with 2.1.

    I tried all the three ways that requires you to add such account as a 1st step:
    - Through the "Gmail" button.
    - Through the "Market" button.
    - Through "Settings > Accounts & sync > Add account > Google"

    And I tried both via WiFi and via 3G.

    It just doesn't work!

    After entering my Gmail username and password, I receive the following for a while:

    "Signing in...your phone needs to communicate with Google servers to set up your account..."

    But then:

    "Can't establish a reliable data connection to the server. This could be a temporary problem or your phone may not be provisioned for data services..."

    Please note:

    I'm trying to "sign in" with a previously created account (i.e. I'm not creating a new account from the phone).

    Both the Browser and my corporate email (Exchange) account work fine, both via WiFi and 3G, so data connectivity is not the problem...

    Am I missing any basic steps or checks?

    Any ideas on how to solve or troubleshoot this problem?

    Thanks!
     

    Advertisement
  2. LifeInAnalog

    LifeInAnalog Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    114
    Likes Received:
    8
    ...have you tried through the "email" button? Just curious.
     
  3. Antares

    Antares New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    In my case, when I push the "Email" button I land on my Exchange Inbox...I guess that's because the Exchange account is the only one configured into the phone so far.
     
  4. LifeInAnalog

    LifeInAnalog Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    114
    Likes Received:
    8
    ...that's odd. I've been unsuccessful in adding my Rogers-Yahoo account, as it says it can't connect to the server, even though all the settings are correct. But to have an android phone have trouble with gmail...hmmm...
     
  5. Mortus

    Mortus Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    4
    I to have been having issues with adding accounts to my Milestone lately. I am wanting to do a factory reset on my phone and start anew with a clean set up, but I really don't want to if the Google Servers are having issues with adding accounts.
     
  6. Szadzik

    Szadzik Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    5,413
    Likes Received:
    715

    No need to do a hard reset to add additional GMail accounts.
    You need to be rooted to do this, but here is a fix:

    Just delete the folder ''com.android.providers.settings' in:
    /data/data/ and restart (before and after).
     

Share This Page

Loading...