Can't connect to camera?Support


Last Updated:

  1. chknhwk

    chknhwk Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    441
    Likes Received:
    22
    Anybody else having this problem?
    [​IMG]
     

    Advertisement
  2. THE W

    THE W Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    2,092
    Likes Received:
    242
    what did you do?
     
  3. sleedeane

    sleedeane Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2011
    Messages:
    1,370
    Likes Received:
    363
    Once upon a time, that could be a sd card thing.
    With my phone, it seems the internal DCIM is used, not the ex_sdcard>DCIM.
    I don't get it.
    (except recently I found the destination option in camera settings, letting me put the camera media on the card).
    Try changing that, if your phone has it.
    Or a re-boot?
     
  4. chknhwk

    chknhwk Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    441
    Likes Received:
    22
    What did I do? Rooted the phone, froze some bloatware and increased my read/write speeds to my sd card through room toolbox. Phone had been rebooted several times, the problem comes and goes.
     
  5. lilonex3

    lilonex3 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    118
    Likes Received:
    20
    do you have any other camera apps on the phone that you use to take pictures with? If so that might be the problem if the app is running you cant connect to the camera.Happened to me before when I had my indulge.I would have to shut down camera 360 to use my normal camera.
     
  6. tarasledge

    tarasledge New Member

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    What did u do to fix it?
     
  7. jjrx3

    jjrx3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    391
    Likes Received:
    58
    use widgetsoid and use the run SD scanner options. (not sure of the name exactly) or you can eject the sd card in the settings app and and then check if the camera works. If not a simple reboot will do it.
     
  8. broh

    broh New Member

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    here's the solution for android camera error, go to settings, apps uninstall memory cleaner
    restart android, your good to go!
     
  9. xjryian

    xjryian New Member

    Joined:
    Mar 5, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I already fixed this problem, go to settings -> Apps -> All Apps . And find the Camera, then click it then clear the data. Sorry I have a bad English, still learning though.

    I'm using the HTC One but my LG nexus 4 has the problem so yeah. :cheers:
     

Share This Page

Loading...