Can't get past HTC Incredible boot screen after Restore.


Last Updated:

  1. maddawg579

    maddawg579 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ok, I'm kind of freaking out.

    I rooted my phone today, and everything was fine. I installed SkyRaider 1.7, then 1.9 like you're supposed to. I don't remember why, but I decided to restore the system back to Android 2.1. So I went into ROM Manager and did a restore. But after doing that, I can't get past the white screen that says HTC Incredible.

    So I did the whole Volume Down + Power deal to get to those options. I tried to restore it that way and it didn't work. So then I tried to do a factory restore, with no luck. Then I wiped the whole SD card, mounted the card on Windows, and put SkyRaider 1.7 on there and tried to install it through the partitions menu in ClockworkMod Recovery. Nothing. Still getting stuck at that screen.

    I know the phone isn't bricked and somehow there's a way to get it working agian, but I'm at a loss. I really need this phone to work. Really badly. And I'm not about to go out and buy a new one.

    Anyone have any solutions?
     

    Advertisement
  2. gruss

    gruss Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    1,411
    Likes Received:
    116
    I don't have a solution, thats what my phone did when I installed Sr. Always came right back when I went to a stock 2.1 backup though. Interested in seeing how this gets fixed. You don't have a custom kernel in your backup do you? Those stick my phone at the same screen as well. Maybe someone has a stock nand backup you could download and restore too?
     
  3. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    Goodbye nand backup(s) unless you copied them to your computer for safe keeping?
     
  4. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    You might try using the unroot file and video to get back to square one, then re-root after that.
     
  5. mdonova33

    mdonova33 Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    292
    Likes Received:
    6
    If you can't do anything, I can send you one of my Nandroids...you'd lose alot, but your phone would be working...
     
  6. maddawg579

    maddawg579 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I didn't, and I feel very stupid.

    I would love you forever.
     
  7. JKK Photography

    JKK Photography Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
  8. mdonova33

    mdonova33 Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    292
    Likes Received:
    6
  9. JKK Photography

    JKK Photography Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Oh, OK. Well yeah, that'd work then.
     
  10. tudmf

    tudmf Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    104
    Likes Received:
    27
  11. maddawg579

    maddawg579 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I'm not an asshole, I wouldn't do anything with them. I would delete them.

    Anyway, I tried doing what that guy did on the video, and it didn't work. When I get to that screen after pressing Vol. Down + Power, the loading bar on the right side never shows up. The green text that comes up quickly says there's No Image or Wrong Image.

    I also tried it through the black screen with the green text where you can choose with zip file to load off the SD card, and it always aborts the install.

    Thank you. I don't have high hopes right now, seeing as how nothing else has worked, but I'll try it anyway.
     
  12. mdonova33

    mdonova33 Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    292
    Likes Received:
    6
    Whats your email?
    Ill send it to you when I'm done.
     
  13. mdonova33

    mdonova33 Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    292
    Likes Received:
    6
    Sent
     
  14. mdonova33

    mdonova33 Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    292
    Likes Received:
    6
    Cool! It worked!
     
  15. houstonseth

    houstonseth New Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Please some one help. I installed a new ROM using rom mangaer and when it rebooted it got stuck on the HTC Incredible white screen. I took the battery out after giving it a long time to see if it would finish start up. After it didn't I tried rebooting it, recovery, i litterally tried everything you could in the ROM Manager startup thing. I need my phone to work VERY badly for work etc.. I don't care if I lose EVERYTHING I just need it to work. so can someone please help me?!
     
  16. Bob Cat

    Bob Cat Careful, They're sharp!! Moderator

    Joined:
    Nov 17, 2010
    Messages:
    7,048
    Likes Received:
    4,288
    Refer to this thread http://androidforums.com/incredible-all-things-root/340517-im-so-fed-up.html. There is a ton of information in there. With everybody's help his phone is back working again. See if that helps and let us know.
     
  17. turbomentor

    turbomentor Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    17

    Yeah I am having the exact issue and very upset with myself.

    Used ROM manager last night to update my Virtuous ROM I've been running because I've been having various problems with my phone (Facebook app not working most of the time, unable to get to many websites, many apps not updating their content (Fox News for example).

    Unfortunately after updating the ROM, it went to the HTC Incredible boot screen and hung there. I'm looking over the recommended thread to see what if anything I can do to extricate myself from the mess I'm in.
     
  18. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    Nandroid restore or a full wipe and reload. Enter recovery directly via hboot.
     
    turbomentor likes this.
  19. turbomentor

    turbomentor Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    17
    I'm truly not a total noob...but it HAS been a while since I did my whole root thing and was more "up" on all the terminology etc...

    I have Titanium Backup Pro and ROM manager.

    In the "old" days before ROM manager, I had to boot into Clockwork Mod to make a Nanroid Backup...now you do that through ROM manager (right?) IIRC.

    So I was able to boot into HBOOT and do a restore. However, it didn't exactly restore all my home screens etc. Was able to reinstall ROM manager and from there I am trying the "manage backups" option to reinstall the last backup I have.

    IIRC this ~should~ get my phone to look/feel exactly like it was before all this mess began...then I can begin to troubleshoot my other issues.

    BTW: exactly if you do a NANDROID, of what use is Titanium Backup? I have it but have never exactly understood the purpose of having both backup systems in place.

    I guess that you would use Titanium if you wiped your phone, rooted it then wanted all your previous apps + data...right?
     
  20. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    Right. Titanium is used after flashing a Rom to retrieve all your apps. Nandroid is used for those "oh sh!#" moments or if you get tired of your current setup and want to return to a previous one you liked. Titanium can be set to auto backup on a regular basis so its the gold standard for keeping apps and data up to snuff.

    You could have also just wiped and reflashed a Rom and then used titanium to get back to your apps as long as your backup is current. Either route works.

    And they can be used together. Say you nandroid back to a Rom you were on 3 months ago. Cool but you have a bunch of new apps you've added since that time and of course they wont be in the nand restore. But once you're restored, you can then use Titanium to restore "missing apps" and it'll bring you right back up to date app-wise. Just gotta be sure to use the auto backup in Titanium in order to be current.
     
  21. turbomentor

    turbomentor Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    17
    Thanks Iowa, you've been super helpful and I appreciate it. I was pretty sure that's the way these two worked, but glad to have someone confirm it for me.

    Thankfully, my Ti Backup is on auto pilot!


    This is my question actually. I've been having some phone "issues" lately and I think I am going to try to go back to as blank of a slate as I can (hopefully that will get rid of my issues). So I need to wipe and flash then use Ti restore. To be clear...this will NOT restore all my home screens, boot animations etc just all my apps and data.

    In order to do this, I need to boot into HBOOT and use the factory reset option...correct? This will give me factory fresh + root then do all the other stuff...

    Thanks again.
     
  22. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    The factory reset option in hboot is another thing altogether. When I was referring you to hboot earlier, I meant for you to choose the "recovery" option which, when you are rooted, opens Clockwork. That's where you can do the restore (nandroid). Identical thing you are doing in Rom Manager, you're just doing it right at the source instead of using Rom Manager which is really just a shell to Clockwork. It has all the same options, just a more "app-like" feel to it. But sometimes a phone wont boot so Clockwork itself is the only option. Being kinda old skool, I always use Clockwork directly and bypass Rom Manager but that's another story.

    Anyway, I would recommend going to Clockwork itself. Wipe data, cache, and Dalvik cache (under advanced menu). Then immediately proceed to load your Rom of choice from the SD card. Once you are booted up, head over to the market and get Titanium and do your restore with it. If you've been having problems I would highly recommend restoring only market apps. Definitely don't restore any system data. The only way your homescreen etc would be restored is if you are using a launcher such as Launcher Pro, ADW etc. Then it would because they are apps with data. Otherwise all that is a function of the system settings within a particular Rom which you aren't going to restore in order to avoid potential conflicts.
     
  23. Sky_High

    Sky_High New Member

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Did u ever figure out how u fixed your phone cause mine is messed up and i am pretty dumb when it comes to fixing anything if u can help me cause i have the exact same problem with my phone as u did with yours and i just need step to step basics cause my phone doesnt go pst the droid eye and if anyone can give me step to step on how to do this i would be grateful anyone who wants to send me the info to my email is blameyourparents@aol.com
     
  24. eddieb1983

    eddieb1983 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    I too am getting the white screen after flashing SR 4.0. Anyone got this fixed yet?
     
  25. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,534
    Anyone who's getting stuck on the white splash screen should do one of the two following options:

    1.) Retry loading Rom with a new FULL wipe of data/cache/Dalvik cache. Obviously, you must access recovery through hboot while in that condition and wipe/flash directly in your custom recovery.

    2.) Nandroid restore if #1 fails on multiple efforts.

    Also, if you are stepping up to Roms that include Sense 3.0, you will need to update your bootloader to 0.92 if you happen to still be running 0.77 as it will NOT boot otherwise and you'll end up with the white screen no matter how many times you try wiping/flashing.
     

Share This Page

Loading...