Can't link phone to my Google Account


Last Updated:

  1. jeff7602

    jeff7602 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    I wanted to change the Google account that my phone was linked to, so I cleared the google app.

    Now when I try to sign in using my google account to link the phone with the phone (the new one or the old one) it asks for my login info, then says Signing in and says it may take up to 5 minutes.

    Then it gives me a message that says:
    "Can't establish a reliable data connection to the server.

    This could be a temporary problem or your SIM card may not be provisioned for data services. If it continues, call Customer Care."


    I have called customer care and they can't figure it out. They told me I need to go to a Sprint Store that does service, but there isn't one very close to me, so I'd rather not take half a day to drive there if I don't have to.

    I have full bars and everything else works great. I can get my email, use the internet and do everything else that doesn't require the use of the google account. But I can't use the google mail feature or go to the Marketplace.

    I'm using 1.56.651.2 and haven't really done anything else to the phone as far as changing settings or rooting or anything.
     

    Advertisement
    BRLI likes this.
  2. nick325i

    nick325i Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    189
    How long have you had the problem and how many times have you tried?
     
  3. jeff7602

    jeff7602 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    I've had the problem for about 3 weeks, and have tried more times than I care to count. At first I was just going to live with it for a while, hoping that when 2.1 came out that would fix it. But when it first happened I thought that it was only keeping me from using the gmail app, and I can get my gmail through the mail app. But when I realized that it keeps me from the market, it became a bigger issue for me.
     
  4. jeffreynothing43

    jeffreynothing43 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    5
    just a thought.......

    try hard resetting the phone and setting up the account when it prompts you -------- at the very beginning of the 1st time set up. i've heard sometimes people have problems setting up their accounts after they've already begun to use the phone.
     
  5. xbrokdikdogx

    xbrokdikdogx Well-Known Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    362
    Likes Received:
    45
    I've had this error come up every time I set up any of my android phones. The only time it didn't was the last time when I was putting Aloysius 2.0.8 on my phone. The way I got around it before was turning on wifi then finishing the setup. Works every time for me.
     
  6. jeff7602

    jeff7602 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Turning on wifi didn't work.

    If I do a hard reset, what to I need to do to back all the stuff on my phone. Pics, videos, contacts and stuff. I've never really done anything to back it up and I want to make sure I can get it all back after the reset if I decide to do that.
     
  7. jeffreynothing43

    jeffreynothing43 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    5
    pics are backed up on sd card, videos too...text won't be backed up unless you have an app that does that. but honestly, who cares about texts ;) since you're not connected to google you will lose your contacts. do you have them saved on paper or possibly in an old cell phone? give the hard reset a try :) best of luck.
     

Share This Page

Loading...