Can't mount htc hero to windows 7


Last Updated:

  1. Mordee

    Mordee Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    hello, I cannot mount my phone to my computer. I've tried everything from installing new drivers, to debugging on and off. Nothing seems to work. Anyone still having this problem? please help. I contacted htc, and they don't know what the hell they're talking about. one told me to dl htc sync 2.0.33 then another said to get the latest 2.0.25.....
     

    Advertisement
  2. Thefoodman52

    Thefoodman52 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    2,314
    Likes Received:
    329
    K, well I run Windows 7 64-bit... just try rebooting your once or twice, then plug it in with both usb debugging on and off. Then if it DOES work, you should see the notification in the notification bar, just drag down, press it, then try mounting.
     
  3. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    2.0.33 on mine works flawlessly.
     
  4. Lalo5001

    Lalo5001 Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I had the same problem. All I did was try a different usb cable and it worked fine.
     
  5. Mordee

    Mordee Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Nope, tried all that. Sigh, this is pissing me off.
     
  6. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779


    Sometimes installing PDAnet helps with the driver issue..

    I would try it if nothing else is working
     
  7. Mordee

    Mordee Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    i tried pdanet too, it worked only once for me.
     
  8. salpiche

    salpiche Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    24
  9. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779
  10. Mordee

    Mordee Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    yep, tried all that too... i dont know.... i give up.
    thanks all for helping.
     
  11. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779

    One more shot, uninstall your sync software completely. Redownload the correct version (I dont know which one that is atm) and do a fresh install. That's all I got for fixes... Good luck if you keep trying, it took me a week of effing around with it to get it running, fwiw.
     
  12. JasonK75

    JasonK75 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    153
    Likes Received:
    12
    I know I got the same errors after downloading the newest version. I uninstalled and and use PDANet and have no issues.
     
  13. Mordee

    Mordee Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    i tried pdanet, but the moment i logged off and restart my computer, it wont work again.
    i'll try pdanet once more.. i've installed and unstalled htc sync numerous times already.
     
  14. Mordee

    Mordee Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    im getting error 31 with pdanet.
     
  15. salpiche

    salpiche Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    24
    Try this, go to Deposit Files and download the file to your desktop once downloaded extract the content (everything inside the folder Vista_x64 and your folder should look like the attached screen shot) to C:\Program Files (x86)\HTC\HTC Driver\Driver Files then reboot the computer, open HTC Sync then plug in phone, once plugged in from the phone select htc sync ... it should connect from this point on.
    I have done this on many of my customers laptops with success and have yet to hear about them coming back with sync issues
     

    Attached Files:

    aclearman037 likes this.
  16. aclearman037

    aclearman037 Active Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    Awesome! Thank you so much! I was having the same issues, and nothing worked... This saved my butt! :D
     
  17. jonwlewis

    jonwlewis Well-Known Member

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    108
    Likes Received:
    6
    I have Win 7 64 bit. I just went to HTC site and upgraded to the newest version of HTC Sync 2.0.33. I plugged my phone in and it immediately installed the drivers and found my phone.
     
  18. aclearman037

    aclearman037 Active Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    1
    Weird... Didn't work for me
     
  19. kellysa111

    kellysa111 Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    7
    It didn't work for me either at first.
    Make sure you disabled your anti virus first.
    I uninstalled the HTC Sync and the device driver that is in the same folder. ( i had it installed a while ago, but i had forgotten about it because it wouldn't work)
    With the phone unplugged from the computer, i downloaded the HTC sync from here:
    HTC Mobile Phone Support - HTC Hero? (Sprint) - Downloads

    to uninstall the HTC sync and the driver, go to start>all programs>HTC>HTC driver, then click uninstall and then uninstall the rest of HTC sync.

    Worked like a charm until the cable stopped working.
     

Share This Page

Loading...