Can't Open MMS (1.5)


Last Updated:

  1. i VTAK

    i VTAK Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    787
    Likes Received:
    73
    OK, please don't tell me to search because I did. I'm pretty sure this is a fairly common problem, but never paid attention to the fix because it never affected me till now.

    I'm still running 1.5 on my Hero and never rooted. I got it a few months ago in February and never had much of a problem with it. About 4 days ago I noticed I couldn't open up my picture mail. I've tried rebooting it and cleaning out my caches, I'm right around half the available memory.

    I know 2.1 is supposed to fix this problem but from all the threads on here, it looks like it may open up many more problems. Also my computer is too old to sync with the phone so I can't root until I get a new PC. So updating and rooting are out of the question. I want to stay on 1.5 and recieve picture mail like I have for the last 4 months without a problem.

    My wifes Moment also started doing the same thing last night, she's not updated to 2.1 either. After a while we were both able to open a few pics but not all of them. Is Sprint maybe having problems right now?
     

    Advertisement
  2. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    I think it's a problem on Sprints end. I had problems with MMS last night too (I've NEVER had MMS problems).
     
    i VTAK likes this.
  3. DLM

    DLM Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    137
    Likes Received:
    2
    yea I had the same problem numerous times, you have to hard reset the phone, pissed me right off the 3 times I had to do it. Over time it just happens.
     
    i VTAK likes this.
  4. V425

    V425 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    347
    Likes Received:
    22
    Once you start getting that useless download button a hard reset is the only thing that will fix MMS, however its only a temporary fix and I personally didn't think resetting my phone all the time was worth it. After doing a hard reset the problem came back after a month and I have never chosen to do it again. Instead I have people email me pics or I check them on the sprint picture mail website. I also haven't upgraded to 2.1 because of the problems people are having. I know how to work around my problem on 1.5 and I'm just not sure that I'm ready to deal with new problems.
     
    i VTAK likes this.
  5. zx12richard

    zx12richard Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    318
    Likes Received:
    10
    I only had to hard reset once problem never came back.
     
    i VTAK likes this.
  6. i VTAK

    i VTAK Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    787
    Likes Received:
    73
    Thanks. I was hoping a hard reset wasn't the answer, I haven't had to do it yet. If the problem gets worse or keeps happening I guess I may have to do it.
     
  7. eyebeam

    eyebeam Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    5,418
    Likes Received:
    3,091
    I got this phone in Oct. 09 and never had this MMS problem until mid April. WTF? :confused: Knowing that 2.1 was coming soon and not wanting to reset up the whole phone I didn't want to go the hard reset route. I found that if the sender resent the same message the picture came through. Definitely not an ideal solution, but it gets them to show up at least. Might work for you too.
     
  8. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    My MMS is working again even though it wasn't last night.

    No hard reset, no soft reset.... just an FYI.
     
  9. i VTAK

    i VTAK Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    787
    Likes Received:
    73
    A few of mine downloaded even though they wouldn't before. Some I still couldn't open. No hard reset for me either.
     

Share This Page

Loading...