Change icons - do you need to root?


Last Updated:

  1. freefall

    freefall Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    3
    Hi Guys,

    Having now got used to Android I'm wanting to mess about with my Desire and get it looking really personal.

    A lot of people on here completely re design their folder icons using the icon packs. However, can you do this without having to root your phone?

    I just dont want to be rooting my phone and would love to make it even more personal.

    Thanks in advance
     

    Advertisement
  2. PARAD0X

    PARAD0X Well-Known Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    11
    No you don't need to root.Go to the market and search for Apps Organizer. This app allows you to organise all your apps etc into folders. You can then change the icon for each folder to whatever you want. Then you can place them anywhere like usual. It comes with a default icon pack but there are quite few you can download from the market.
     
    jim_h, freefall and jauhari like this.
  3. freefall

    freefall Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    3
    Thanks. I'll get hold of that tonight and have a play with it
     
  4. DesirableHTC

    DesirableHTC Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    234
    Likes Received:
    11
    And then you will download app organiser? :p sorry, i coudn't resist
     
  5. lekky

    lekky Lover VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    5,252
    Likes Received:
    1,266
    /me shakes head...


    lol, folder organizer (the paid version of apps organizer) lets you change any icon, not just folder ones.
     
  6. snowmobile

    snowmobile Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    92
  7. jim_h

    jim_h Well-Known Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    270
    Likes Received:
    17
    I've been using Apps Organiser for ages and didn't know you could change the icons! Thanks very much :D
     
  8. Red_Avatar

    Red_Avatar Well-Known Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    125
    Likes Received:
    9
    Stupid question really but I assume you'd need that app running at all times then for these icons to be replaced or is this not needed?

    I ask because so many apps that alter some parts of the UI end up running at all times, clogging up your memory and sapping the battery.
     

Share This Page

Loading...