1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Changing Phones with VM


Last Updated:

  1. RocketFoot

    RocketFoot Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    146
    Likes Received:
    11
    I currently have 3 VM Optimus' and 1 Rumor Touch. We are getting 3 Galaxy S3's through Sprint and eliminating the 3 Optimus' but keeping the 1 Rumor for my wife. She has no desire to go Android but her phone was bought last and is $35 per month. The 3 Optimus' are all $25 per month grandfathered. My question is, can we change her Rumor to one of the Optimus accounts and pay $25 or will I be stuck with one $35 payment after we get the GS3's?
     

    Advertisement
  2. OverByter

    OverByter Resident Slide Rule Guru

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Messages:
    4,000
    Likes Received:
    921
    You are allowed to transfer any phone introduced to VMUSA before May 1st 2012 onto your grandfathered plan without losing it. The Rumor Touch certainly fits this category. Just login to your account online and make the swap.
     
  3. mogelijk

    mogelijk Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2012
    Messages:
    1,897
    Likes Received:
    641
    The last I knew, on older phones you could switch to the $25 plan, it just isn't advertised. To see if they still have it, sign onto your wife's VM account on the Virgin Mobile USA website. Once you have your account up, select the link that says "Change My Plan", at which point you will get the common plan options. At the very bottom of the plans, there should be a small line of text that says, "Don't see the plan you are looking for? Click Here". When you click on "click here", you will get the list of plans again but, at the very bottom, you may see an option for the $25/month plan.

    As I said, I don't know that it is still an option but it would be worth checking.
     
  4. RocketFoot

    RocketFoot Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    146
    Likes Received:
    11
    Sounds good! So it should be ok to just call them and have the swap done? I have to wait...the GS3's are in but they are wrapped under the tree! (Even mine...:mad: LOL!)

    ETA: It looks like the $25 option is gone from the website! I just checked...
     
  5. Petrah

    Petrah Psychotic Female

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    4,085
    Likes Received:
    1,439

    Is this where I get to say "neener neener neener!"? LOL Teasing :p Awesome that you're getting such a great phone for x-mas!!!
     
  6. MT Rotor

    MT Rotor Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2011
    Messages:
    462
    Likes Received:
    45
    Gs3 on VM?
     
  7. 58n65

    58n65 Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    The Sprint Galaxy S3s are not allowed on VM. Only VM phones will work on VM....but I sure wish you were right!!!

    58n65
     
  8. keisukehonda

    keisukehonda Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2012
    Messages:
    95
    Likes Received:
    19
    If I create a new VM account roday and activate a pre May 2012 phone, would I be able to see the option for the $25/month plan?
     
  9. redgjm

    redgjm Well-Known Member

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Messages:
    124
    Likes Received:
    19
    I think it's no longer available. The only way you'll see that option is if you already have that plan. My girlfriend has a triumph with the 45 dollar plan and the $25 plan doesn't show. It shows for me because I have it.
     
  10. RocketFoot

    RocketFoot Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    146
    Likes Received:
    11
    Yeah, that option is gone! I will try the Swap Phones option on my $25 account or just call VM to see if they can swap them...
     
  11. mogelijk

    mogelijk Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2012
    Messages:
    1,897
    Likes Received:
    641
    As others have stated, apparently it is no longer an option. I don't believe it was ever possible to do activating a phone, either; I believe it was only possible for people who already had service.
     
  12. mistichunter

    mistichunter Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2012
    Messages:
    133
    Likes Received:
    17
    yeah i lost my grandfathered accound when i got the htc one v. so yeah u cant getthe 25 a month. no onger since its no longer available
     
  13. vmforlife

    vmforlife Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2012
    Messages:
    52
    Likes Received:
    5
    This is exactly correct.

    I upgraded from the Optimus to the Elite with no problem whatsoever.
    Retained the grandfathered $25 plan.

    The newer phones that came out this summer or this fall do not qualify.
    I don't care since I think the Elite is a great phone and I'm very happy with the performance, memory, and quality of the Elite.

    And NO, you can NOT just BUY a "Pre-May-1-2012" phone and expect to activate it on the older price plans. You must ALREADY HAVE one of these grandfathered plans. I know it's Christmas, but that really is wishful thinking.
     
  14. mogelijk

    mogelijk Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2012
    Messages:
    1,897
    Likes Received:
    641
    Actually, about 3 months ago it was possible to switch to the $25/month plan. It wasn't advertised and you had to select "Don't see the plan you're looking for" but it was possible for some customers. I'm not surprised it isn't possible now but it wasn't wishful thinking.
     

Share This Page

Loading...