1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Changing to Android, can I bring TomTom along?


Last Updated:

  1. Ollie

    Ollie New Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello everyone!

    I currently have an HTC P3600 (old I know!) running Windows 6.1, with a copy of TomTom installed on it.

    Because of my job (plumber) and the fact that I live in the middle of nowhere I use TomTom on a daily basis.

    I would very much like to upgrade my handset and move to Android when it becomes available on my operator (SFR in France) later this month.

    Is there any way of running TomTom on the handset so I don't get lost in deepest darkest Normandy and get eaten by the locals? ;)

    Thank you in advance :D
     

    Advertisement
  2. pacothebandit

    pacothebandit Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    6

    Question....If you were to get a G1 or an android phone wouldn't you have Google Maps? Not quite a TomTom but I suppose it could keep you safe form the locals! Haha
     
  3. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    There is the $$$$$ app TeleNav for $9.99 /month super capibilities

    Then there is an app "1 Click Direction" reasonable -- (i use it)

    and ... lastly with GPS & Celltower Aided location and google maps on the G1 If you were ever able to read a map your are like light years ahead of just the paper-map .... because you have your location shown on the map ...
     
  4. Ollie

    Ollie New Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks for the help guys!

    I have Google maps on my phone at the moment I think, but have never given it a try.

    Does it require that I always have a cellphone connection to use it as the coverage in my neck of the woods isn't brilliant.

    Thank you!

    :D
     
  5. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210

    Yes if you move pass the edge of the downloaded section of map then the next section will need a connection to downlowd the next section(s) of the map.
     
  6. pauljriley

    pauljriley Member

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    If your looking for a FULLY functioning SatNav application for your Android phone, it has to be ALK Technologies Copilot Live 8. This app is bursting with all the functions that you should be looking for in a SatNav app, but in the convenience of your mobile phone. What's more the version of CoPilot for the iPh*ne (version 7) is rubbish.

    I have now been using the application for the last five days and feel it's
     

Share This Page

Loading...