Chrome won't stay set as default browserSupport


  1. Wildo6882

    Wildo6882 Well-Known Member

    Every time I click on a link, either in Google search or in an email, it asks me which browser I want. I always choose Chrome and click the "always" button, but it never stays as default. Any clue how to fix this?

    Thanks!

    Advertisement
  2. Wildo6882

    Wildo6882 Well-Known Member

    Anyone else have this problem? I had it set before bed and this morning I had to select my default browser again. This is incredibly annoying.
  3. Szadzik

    Szadzik Well-Known Member

    It depends on what application requests access to a browser and what protocol is requested.
  4. Wildo6882

    Wildo6882 Well-Known Member

    I'll use the same email to test it out. It'll work for about an hour and then it'll ask me again.
  5. Szadzik

    Szadzik Well-Known Member

    That sounds strange. Have you tried clearing defaults on the stock browser and on Chrome?
  6. Wildo6882

    Wildo6882 Well-Known Member

    Yeah. I've done it multiple times. And it still asks me.
  7. shmn

    shmn Well-Known Member

    Try uninstalling Chrome and then use the stock browser for a short time to see if becomes the default browser. If it does and the phone stops asking you to set a default browser, then re-install Chrome and set it as default.
  8. Wildo6882

    Wildo6882 Well-Known Member

    Thanks. I'll give that a try and report back.
  9. Wildo6882

    Wildo6882 Well-Known Member

    Nope, definitely didn't work. Each link in twitter made me pick which browser I wanted.

    If I don't get this figured out this may be a deal breaker.
  10. shmn

    shmn Well-Known Member

    I guess your last option is a factory reset. Or take the phone back if you still can. If you are taking the phone back you will have to do a factory reset anyway to clear all your info off the phone...so it's worth a shot.
  11. Wildo6882

    Wildo6882 Well-Known Member

    Yeah. I think I'll try that. I have helium so I can resync all my app data if I want. It wouldn't be a huge issue. I think I'll give it a shot.

    Have you tried it out on yours?
  12. shmn

    shmn Well-Known Member

    Factory reset? No.

    I use Chrome and don't have your problem. I set it as default once and it has been used as default by the system and all apps from day one.
  13. Wildo6882

    Wildo6882 Well-Known Member

    Yeah that's what I meant. Have you tried setting it as default. I just used it on my DNA and didn't have that issue. I'm still in my return window so I'll probably reset it and see if that works. If not, it's going back.
  14. code_joe

    code_joe New Member

    Did you ever get this issue resolved? If so, how? I am experiencing the same issue and don't want to do a factory reset if I don't have to.
  15. tytlyf

    tytlyf Well-Known Member

    I know you get a pop up but it should ask you to use the program "Always or just once". Additionally, you can go into your Settings>More>Application Manager and swipe over to the "all" category. From there you can disable the other internet apps or go to your Internet app that you use, open it, and scroll down to set defaults.

Share This Page