CM6.1 GPS Problem


Last Updated:

  1. Cuso

    Cuso Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    106
    Likes Received:
    9
    HI, I went to use my GPS today on my Hero after about month of playing with CM6.1 and noticed I would loose GPS signal , but it would not recover from it, even after driving back to where I used to have signal. Seems the GPS would not lock-on again. I have been searching all 3 forums ( here, XDA and Cyano) to no avail.

    Is this an issue with 6.1?
    DO I need to go back to Fresh?

    Losing GPS like that is a very big deal for me and I just had 6.1 running fine ( despite the hard-locks) So if someone can point me in the right direction with a link of something I would really appreciate it, THANKS.
     

    Advertisement
  2. DonB

    DonB ♡ Spidey Sense !! ♡ ™ Moderator

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,274
    Likes Received:
    7,880
    Try downloading GPS Status from the market and let it lock on your GPS location, then try your GPS again, if not I am sure Andy will have a solution for you


     
  3. Cuso

    Cuso Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    106
    Likes Received:
    9
    Hmmm. I did have GPS status lock on a few days ago to fix my compass. Would I have to re do it every once in a while? Thanks for the reply..
     
  4. DonB

    DonB ♡ Spidey Sense !! ♡ ™ Moderator

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,274
    Likes Received:
    7,880
    No I do not believe so, I am sure Andy will have a solution when he reads this post


     
  5. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    Yes, you will have to reset the the stats;)

    BTW, are you using a BFS kernel from Deca? These kernels may break gps

    CFS kernels and the stock CM6 kernel should have no trouble with gps
     
  6. Cuso

    Cuso Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    106
    Likes Received:
    9
    I'm using the one that came with CM6.1 ( 2.6.29.6 cyanomod ameer@darchstar #3 )
     
  7. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    Have you reset the gps status stats in manage a-gps status?
     
    Cuso likes this.
  8. Cuso

    Cuso Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    106
    Likes Received:
    9
    UPDATE:
    Sorry for not replying sooner. I reset the gps status and had manage a gps download new data. I took the GPS for a test drive and it worked fine, but I never lost GPS signal so I was not sure if the problem was fixed or not. So I decided to take an alternate route today from work, and fired the gps. It indeed lost signal and never came back. Pulled over , turn off GPS and reset/download data and the GPS worked fine all the way home all 45 minutes of the drive.

    One detail I left out was that yesterday I "nandroided" to a back-up from CM6 because I was having some issues and I guess the first reset was gone. Thanks Andy for all the help...
     
  9. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    No worries:)

    You can also try one of Deca's CFS kernels, never had an issue with gps with one of those recent kernels;)
     

Share This Page

Loading...