"Connection problem or invalid MMI code" comes up after entering 99% of # codes in dialer????


Last Updated:

  1. dynamic92

    dynamic92 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Hi there, I have this annoying problem where basically I am being denied of using # codes, a simple example being #*06# in the dialer, and then after doing so it says "USSD running" and like 2 seconds later the message "Connection problem or invalid MMI code" appears. I basically can't enter anything in my phone dial with # or whatever. What is wrong?
     

    Advertisement
    zackdebruin and Eric Dodson like this.
  2. daz_2000

    daz_2000 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 25, 2011
    Messages:
    323
    Likes Received:
    44

    You using stock dialer?
     
  3. dynamic92

    dynamic92 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Hi mate, I think I am, not entirely sure as I am not very good with things like this. I rooted the phone to begin with, then flashed it (3 times altogether with different ones!), I think I should have done it the other way round? Does that matter?
     
  4. Wolfedude88

    Wolfedude88 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    2,756
    Likes Received:
    554
    Moving this to the all things root section, you should get more advice there.

    Good luck to you, and I hope you get your issue fixed.
     
  5. dynamic92

    dynamic92 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    It might not be root related?
     
  6. mrvirginia

    mrvirginia Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    1,493
    Likes Received:
    228
    it's actually really hard to tell since OP said they rooted it then flashed it 3 times after. they would have to flash with a firm and a specific kernel that maintains root so only OP would know this
     
  7. dynamic92

    dynamic92 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    2
    Hi, I AM the OP lol. Erm I am not entirely sure about this - a bit of a noob. I really wished I hadn't rooted it now and flashed, etc. Is there a way I can get this phone to how it was when I first bought it - might sort my problem out.
     
  8. infobits

    infobits New Member

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello dynamic92, I ran into same problem and error message trying to enter these codes into my new Samsung Galaxy S2 International version phone. If you prefix the codes with an asterisk * first, then the it will work. Example: *#06# and it displays your IMEI. If you leave off the prefix * then it does not recognize the code and will give you that "invalid MMI code" message. Hope this helps anyone else out coming across this issue.
     
  9. bn556

    bn556 New Member

    Joined:
    Dec 17, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I've bought Samsung SII international version recently. I really get annoyed when I try several times to dial *178#xxxx# and get the error "Invalid MMI Code". Can anyone help me to solve this problem?
     
  10. joggy

    joggy Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    24
    This may or may not be related to an issue that I am seeing with the stock GNex dialer when entering codes.

    I've had a problem when switching my work extension over to my GNex via the dialer. Changing the DTFM tones does not address the problem for me (others report that it will). If that works for you, that's good. For those it doesn't work in addressing the issue it remains a problem.

    I went ahead and posted over at Google Mobile Help with hopes of bringing some additional exposure to this problem.

    Galaxy Nexus/ICS Dialer and entering of codes - Google Mobile Help
     
  11. aabi

    aabi New Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    I have just got my HTC wildfire S on october and i have never had a problem with it. But today it wouldnt let me recieve or send messages and it wouldnt let me ring or recieve calls. Im on Giffgaff company so its much harder to find information and how to fix it. Does anyone know how to fix this problem?
     
    mahurup likes this.
  12. mahurup

    mahurup New Member

    Joined:
    Jun 3, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have just got my aakash 2 tablet by datawind and i have a problem with invalid mmi code it. But today it wouldnt let me recieve or send messages and it wouldnt let me ring or recieve calls. so its much harder to find information and how to fix it. Does anyone know how to fix this problem?
     
  13. Grouch

    Grouch Active Member

    Joined:
    Feb 20, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    I was getting MMI error when viewing call settings, and
    "Error while searching for network" when try to search for a network.
    On boot, it would show 2g/3g for a few minutes, but would not make calls.

    A local TMobile store tested SIM on another phone, it could not get network.

    They gave me a new SIM, all better.
     
  14. zammilwayanad

    zammilwayanad New Member

    Joined:
    Mar 10, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    some time no service also comes
     
  15. mobashir_munir

    mobashir_munir New Member

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    i have problem with my sky IM_A710k,when i dail any massage with # key,in 2 seconed answer come on my display.conection problem or invalid MMI code.please solve my problem. THANKS
     
  16. computerwurld

    computerwurld New Member

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    use correct code for the appropriate network. If you have two sim cards then you can choose the wrong one and sent the code.You can watch the video from the id JNKT3UTffxo
     
  17. AJAY KANT JHA

    AJAY KANT JHA New Member

    Joined:
    Dec 10, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
     
  18. Sykia

    Sykia New Member

    Joined:
    Dec 15, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    This Is Quote Confusing Dx

    Okay So I Have A Verizon Galaxy Note 3 (Bad ESN) Running Custom Rom (JasmineRom 2.4.1) Using A T-Moible Micro Sim Card Which Works :) My Issue Is I'm Running On H And H+ On My Data And Want To Get 4G LTE Speeds; The Only Way I Found Is To Access Through Service Mode Which All Of Sudden When I Use The Codes I Get "Problem With Connection Or Invlaid MMI Code" I Looked All Over The Internet For A Solution And It's 2:30AM In The Morning Very Tired ... zZzZzZzZ. If Someone Can Help This Would Be Great :D (Btw) First Time Actually Commenting On This Website :)


    P.S JasmineRom (Custom Rom I Flashed) My System Thinks I'm A Galaxy S5 Bit I Belive My Problem Has To Deal With MoI've Networks Or The Sim Card Which Calling And Texting Is Fine And So Is The H And H+ Data (H=3G. ||||||H+=3.5G )
     

Share This Page

Loading...