1. Hot New Devices! HTC One M9 | Samsung Galaxy S6 | LG G4

Connects wifi but no internet acsessSupport


  1. alhar

    alhar Member

    Hello!
    I just got my Razr today and I'm having problems to get access to internet. The Razr connects to the router but I can't access to internet... It doesn't load any website, I can't access to market or gmail apps... I read many threads about this problem with this and other smartphones and I tried a lot of solutions but still doesn't working...
    I tried to do a reset factory, static ip, restart the router, take out the password of the router and MAC filtering... and nothing
    The wifi bars are blue in the settings but white in the top of the phone.

    I have a Sitecom 150N WL-346.

    Please help, any idea?

    Advertisement
  2. MotoMoto

    MotoMoto Well-Known Member

    The first thing to try is testing if it is REALLY connected to your router.
    See if the phone can access other devices on your LAN, the easiest test is to try seeing your router web page in the phone's browser. Also, look at your browser list of connected devices to see if he phone is actually connected to it.

    If the phone is successfully connected to the LAN, than the problem is in the way your router is set up.
  3. alhar

    alhar Member

    Thanks for reply.
    I can't access to the router webpage with the phone. Where can i see the list of connected devices? Do you mean in some tab of my router webpage?
  4. MotoMoto

    MotoMoto Well-Known Member

    Yes.
    Im not familiar with this router specifically, but all routers have a way to see which devices are connected to it..

    you should also look at the wifi settings on your phone (tap on your wifi network) to see if the phone got an IP address from you router..
  5. alhar

    alhar Member

    Yes, it assigns an IP address (192.168.0.101)
  6. MotoMoto

    MotoMoto Well-Known Member

    From your phone try to ping your router IP address, if it works ok, then try to ping an external website like (Google)..
  7. alhar

    alhar Member

    How can i get the app without internet in the phone?
  8. MotoMoto

    MotoMoto Well-Known Member

    can't you use 3G? was this phone ever (since you got it) connected to Google?
  9. alhar

    alhar Member

    Ok I got it. I did 10 pings to the router and I got:

    10 packets transmitted, 0 recived, +6 errors, 100% packet loss

    In every ping says destinacion host unreachable
  10. MotoMoto

    MotoMoto Well-Known Member



    go to "settings" -> "wireless and networks" -> "WiFi settings"

    do you see your wifi network listed?
    does it say "connected"?
    can you tap on the network name and tell me what it says?
  11. alhar

    alhar Member

    Yes, it says connected. If I tap I get:

    Status: Connected
    Security: WPA/WPA2 PSK (anyway I tried with WEP and without password)
    Inensity of signal : Good
    Speed: 54Mbps
    IP Address: 192.168.0.101 (router is .0.1 and my pc 0.100 and I have a notebook which is 0.102)
  12. MotoMoto

    MotoMoto Well-Known Member



    can you ping your PC or netbook?
    can you ping your phone from your PC?
  13. alhar

    alhar Member

    I can ping my notebook from my pc but not my phone (destination host unreacheable) and I can't ping my pc or notebook from my phone
  14. MotoMoto

    MotoMoto Well-Known Member

    So your is not really connected, but it thinks it is.. . Humm..
    check to see what protocols (wireless modes) your router is broadcasting. is it a "N" router? can you try to limit it to G only (54gb) to see if this is the cause..
  15. alhar

    alhar Member

    Yes It is a N router but I already tried mixed g+b+n, mixed b+g, only g... and nothing
  16. MotoMoto

    MotoMoto Well-Known Member

    you probably did that, but just in case you didn't.
    Every time you change router mode, you need to "forget" the connection on the phone and log in again..

    Does your router have a filter that lists MAC addresses that are allow to connect?

    Im grasping at straws here..

    EDIT: Im downloading the manual for your router..
    alhar likes this.
  17. alhar

    alhar Member

    with forget you mean tap in the connection and select delete?

    I have mac filter and i added the mac of the phone but I also tried without mac filtering.

    I have the router in channel 11, but i tried other like 1,2,8...

    EDIT: about the manual of my router...it is shared with other two models and the screen captures in it are a little different from the menu of my router.

    Thanks for your help
  18. MotoMoto

    MotoMoto Well-Known Member

    I would try one more test.. try to connect to another hot spot, a neighbor, a coffee shop, to see it it is your router or your phone..
  19. MotoMoto

    MotoMoto Well-Known Member


    When I tap my network, it offers me "cancel" or "Forget".. I have an XT910 (GSM version) which is one gingerbread update behind your Verizon phone. Maybe it says "delete" now..
  20. alhar

    alhar Member

    Well i don't have the phone in english but yes it says cancel and delete in mine if i translate it to english.

    Yes i thought about try another wifi connection but untill monday I won't be able to try it
  21. alhar

    alhar Member

    It loaded some website but only some seconds but i didn't touch anything... I don't know what's happening...
  22. alhar

    alhar Member

    Confirmed, It is a problem with my router
  23. Kobie

    Kobie New Member

    I had the same problem, wifi connected but no internet and resolve the problem.
    Go into your router config settings by means of your internet brower, type in 10.0.0.2 and the password, select "WAN" setup ,in the user name field enter your internet login name and in the password field enter your internet login password, apply your new settings, save the config at the bottom, restart your router and the problem should be fixed.
  24. dputi

    dputi New Member

    I had the same problem with my Razr M. My wifi connection was in and out. I was using a Belkin N150 router. I bought a new router, Netgear N600 dual band, and it turns out everything works GREAT! No further wifi connection problems. Turns out it was my router. Hope this helps.
  25. TheBlaqJester

    TheBlaqJester New Member

    Hey. Here's what worked for me. Go into menu>settings>wireless and networks>wifi settings. Press the menu button and go to advanced settings. Check "use static ip". Go to your pc that is connected wirelessly to your router. Get your ipconfig settings.(start>type cmd in search, right-click "run as admin", then type "ipconfig /all") Once you see your ip address (ex. 192.168.1.102) input that into your phone increasing the last digit by 2-3 (ex. 192.168.1.103 or 192.168.1.104). Do that to make sure you don't use an ip address that something else in your house is using. Then copy your gateway, subnet mask, dns 1 and dns 2 numbers exactly as written. When done back out and try to connect to your router. Hope this helps!

Share This Page