Continually clearing market cache.....General


Last Updated:

  1. hasbrobot

    hasbrobot Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    286
    Likes Received:
    15
    Not sure if this has been posted already. With the 2nd 2.1 leak, does anybody else have this problem? When I check the market in order for me to see any new releases I have to go back into the settings and clear the market cache first before it refreshes and anything new will be shown. This was kind of annoying initially but now its just irritating. Has anyone been through this and have a possible solution?
     

    Advertisement
  2. Bswartz95

    Bswartz95 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    41
    I clear the market cache about every week. It tends to build up quickly. I haven't seen any functionality issues except some of my downloads don't want to start on the first attempt. Maybe this is related?
     
  3. BoulderAndroidFan

    BoulderAndroidFan Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    18
    I wonder why the market app even needs a cache. It does build up fast like the stock browser cache. And no, I haven't had the issue you describe.
     
  4. hasbrobot

    hasbrobot Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    286
    Likes Received:
    15
    Hmmm...interesting. Is there a setting maybe, theres nothing I know about. All I know is I have to clear the market cache before each visit to the market and with as many visits I make daily its getting quite old.
     
  5. fliptwister

    fliptwister Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    210
    Likes Received:
    17
    How do you clear the market cache?
     
  6. lgldrgdlr

    lgldrgdlr Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    717
    Likes Received:
    192
    Never knew there was one myself. I just cleared it though, it was at about 2.7mb and the app itself is only 792kb.

    menu>settings>applications>manage applications>market>clear cache
     
  7. Bswartz95

    Bswartz95 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    41
    You should clear cache from all of your applications periodically. It will keep your Eris from getting laggy. I clear cache (not data) about once a week.
     
  8. Bswartz95

    Bswartz95 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    41
    I don't think there's a setting. More programs should be like the Xscope brower - they give an option to clear cache upon exiting the browser.

    You shouldn't have to clear cache every time you visit the market. I go quite often and clear mine about once a week.
     
  9. hasbrobot

    hasbrobot Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    286
    Likes Received:
    15
    I'm assuming its a bug in the 2.1 2nd leak I guess.
     
  10. gohamstergo

    gohamstergo Active Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    5
    This option is also available in Dolphin Browser. hold the back button to bring up the option
     
  11. carmendiva

    carmendiva Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    2,556
    Likes Received:
    118
    I clear the market cache if i get a huge lag in my phone.
    It really does accumulate a lot for some reason
     

Share This Page

Loading...