Could somebody look at my ADB commands and tell me what I am doing wrong? (Apps2sd)

Last Updated:

  1. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member This Topic's Starter

    Apr 29, 2010
    Likes Received:
    I'm trying to activate apps2sd in Fresh 1.0.1. So I partitioned my card using Amon's RA recovery. I gave it 32MB swap memory and 512MB of Ext2 memory. Then I upgraded the Ext2 to Ext3. The recovery program makes if very simple.

    But neither the phone nor Fresh will recognize the partition. it still doesn't work. Please see the code below:

    Code (Text):
    1. C:\Documents and Settings\eokda57>cd C:\android-sdk-windows\tools
    3. C:\android-sdk-windows\tools>adb devices
    4. List of devices attached
    5. HT05SHL05247    device
    7. C:\android-sdk-windows\tools>adb shell
    8. # a2sd check
    9. a2sd check
    10. [ ] Launching Darktremor A2SD
    11. Starting Darktremor A2SD version 2.7 Update 3r1
    12. [ ] Mounting /system as read-write
    13. [ ] Starting A2SD in check mode
    14. [ ] Running A2SD Check Program.
    15. [ ] Searching for Mount Point...[*] Mount point /system/sd located.
    16. [ ] Checking for ext partition
    17. [B][COLOR="Red"][X] Ext partition found, but not mounted.
    18.     Your rom may not be setup to run A2SD.
    19.     Check with your rom developer if the boot image
    20.     is programmed to run A2SD.[/COLOR][/B]
    21. [ ] Setting File System Ready property to 1.
    22. [ ] Remounting /system to read-only.
    23. #
    am using Fresh 1.0.1. Specifically, this is what bothers me: Ext partition found, but not mounted. What does that mean?

    Also, when I look at "Quick System Info" here is what I see:


    Meaning that there is no partition being recognized.

    HOWEVER - The stupid thing IS partitioned, because the 16GB card is now about 14GB.

    So what the heck??

    Can anybody help me?


Share This Page