Data Usage QuestionSupport


Last Updated:

  1. Hundle

    Hundle New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hello everyone, I have one question thats really been bugging me because I can't seem to find it any where over the internet. My question is, Can i totally block off Data Usage through just the phone itself? Is there any possible solutions? I want this phone, but just to have the wifi capability, I do not want any expensive data charges. If this phone is not possible to do so, I know some are, but I do not know which. How about the Htc Touch Diamond? Or any other phones you guys possibly know of that can disable the data function.
     

    Advertisement
  2. Howie

    Howie Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    1,412
    Likes Received:
    71
    Verizon will require you to have their data plan and you will not get any expensive data charges if you have that... other than $30/mo
     
  3. Hundle

    Hundle New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yes, but is there any way possible to just disable all forms of data from the phone settings? but still have the capability to use the Wifi option?
     
  4. Carl C

    Carl C Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,062
    Likes Received:
    38
    Yes

    Simply change the APN so it is incorrect , hence can not connect. Then the only way you can access internet is via WiFi unless you put the Correct APN in :)
     
  5. Hundle

    Hundle New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    So this will block off all forms of data? and will never get charged for data charges which i do not want?
     
  6. Carl C

    Carl C Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,062
    Likes Received:
    38
    It will block all forms of Data via the Network {Service provider} hence you will not get charged :)

    The WiFi will not be effected at all and you can browse whatever you want on it
     
  7. Hundle

    Hundle New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ok thank you very much :)
     
  8. Carl C

    Carl C Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,062
    Likes Received:
    38
    No Problem! :D

    You can simply change or Delete the APN settings and that would do it ;)

    Carl
     
  9. slarti

    slarti Well-Known Member

    Joined:
    May 20, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    9
    Be aware that for some networks the data APN contains the necessary settings to be able to send and receive MMS messages, if you cripple the APN you could cripple this function on your phone
     
  10. MoreYummy

    MoreYummy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    311
    Likes Received:
    1
    Make sure you did input a wrong apn setting, otherwise luckily you used another roaming network. :D
     
  11. Carl C

    Carl C Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,062
    Likes Received:
    38
    @ the OP

    A word of advice: You see the APN's you already have just add some random characters to the end of the APN section then click save :)

    & When you want the APN back ..... Just delete them random characters ;)

    Carl
     

Share This Page

Loading...