Debranding phone..Support


Last Updated:

  1. extremejoe

    extremejoe Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    evening guys

    My dad has asked me to debrand his HTC wildfire because there's a ton of vodaphone software on it and the start up time is a joke

    I have never debranded a phone before, so can you useful forum members tell me

    what i need to debrand

    after completion will it be as HTC made it? (factory settings)

    will all the stock apps be on?



    please provide me with any links to debrand and any help i could need

    cheers :)
     

    Advertisement
  2. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    best place would be here
    HTC Wildfire - Android Forums

    its a new phone and there is probably no update out for it yet with brand free software
     
  3. anoniemouse

    anoniemouse Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    1,514
    Likes Received:
    237
    Moving this to the correct forum
     
  4. extremejoe

    extremejoe Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    any help with this guys?
     
  5. mgillespie

    mgillespie Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    243
    Likes Received:
    13
    Harry Boat likes this.
  6. Snott.nz

    Snott.nz New Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Need password access to shipped-roms, so cant get it.
     
  7. tiggerlator

    tiggerlator Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    10
    The login and pasword is-

    shipped
     
    nexy33 likes this.
  8. euqiddis

    euqiddis Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    has anyone done this for a Vodafone (UK) branded Wildfire?
     
  9. tiggerlator

    tiggerlator Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    10
    I did it to my wildfire on 3. It worked fine, i have the 1.25.xxxxx firmware on now.
     
  10. ymizzi

    ymizzi Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    I have just successfully unbranded my wildfire using this guide. One quick question. When (and if) Froyo comes to our Wildfire can we still update it OTA?
     
  11. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304
    Yes.


    Branded handsets will have to wait until their carrier releases froyo branded.

    Its only rooted handsets that won't be able to update OTA.
     
    ymizzi likes this.
  12. iainskye

    iainskye New Member

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    so maybe im stupid but i have made a gold card sucessfully and downloaded the exe file for the htc firmware.

    But how do i the gold card to put the firmware on the phone??
     
  13. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304
    You just have to have the goldcard in your phone. You MAY even need to have it in your phone when installing OTA updates too, but not entirely sure.

    You download the RUU to your PC, connect your phone (think you need to connect to HTC sync with usb debugging on) and you run the RUU.exe on your PC. It detects your handset and flashes it.
     
  14. scrapbook

    scrapbook Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    4
    did you debrand your phone....successfully??????:cool:
     
  15. DeeRus

    DeeRus New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    I'm certain I've correctly created the GoldCard and when I ran the RUU, it detected my phone - screen switched to a black screen with HTC in white but other than that, nothing.

    Any suggestions?

    Cheers
     
  16. lauudk

    lauudk New Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Try www.Seunlock.dk I olso have a x10 mini and it worket fine, it kost about 10 $ or 75 dkr. Ask them if it works for your contry. My wildfire is not branded so i have not uset it on it
     
  17. Harry Boat

    Harry Boat Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
  18. DeeRus

    DeeRus New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    Sorry but the link to that download, says it ain't a valid W32 application - which one from the Rom's site should i be using please?
     
  19. Harry Boat

    Harry Boat Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    All I can tell you is that I created the gold card as per the link in post 5 and downloaded the ROM mentioned. When I ran the programme it told me to use the latest version. I found the link I posted for the latest version and used it last Wednesday (10th). I saved the download, ran the programme and it did the job. Sorry I can't be of more help.
     
  20. onslack

    onslack New Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Evening guy's and girls, my first post here so be gentle :eek:

    ive been trying to de-brand my UK Vodaphone wildfire, i followed the post below and it took a bit of faffing about to get working as i had a driver issue! :rolleyes:

    after i sorted the driver out i finally managed to run the RUU and it completed its install, ive now inserted my new sim card and i keep getting sim lock come up :rolleyes::mad:

    now i followed and did everything to a T, so i cant work out why i'm still getting this issue!

    could anyone shed some light on the issue? was i meant to do the RUU install with out any sim card in it?

    edit - i have a feeling i'm being a div and the debranding doesnt remove the sim lock!!!



     
  21. Harry Boat

    Harry Boat Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    As far as I'm aware, de-branding doesn't unlock the phone. You still need to get an unlock code. I paid Vodafone
     
  22. onslack

    onslack New Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply Harry!

    For some odd reason I had it in my head that it would remove the sim lock!I'm going to try give vodaphone a call today!:D
     

Share This Page

Loading...