Defrosting Bloatware on Titanium Backup - HELP!?


Last Updated:

  1. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    Hey,

    So I am trying to put my bloatware back on my phone so that I can update my phone with the Nov OTA.

    When I initially "removed" the bloatware, I "froze" the apps using Titanium Backup. This caused the apps to be removed from my Apps drawer.

    However, when I went to defrost them, Titanium Backup says they are defrosted but they do NOT appear in my apps drawer.

    ANY IDEAS??
     

    Advertisement
  2. pkmn760

    pkmn760 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    155
    Likes Received:
    29
    restart the phone?
     
  3. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    Tried that... still no apps (city id, friend stream, footprint)...

    Thanks anyway, any other ideas?
     
  4. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    ok so I re-froze the apps and then defrosted again and it worked.

    But now im not sure how many I froze, bc they all look defrosted.


    Is there a list anywhere of all the apps that came on the phone originally??
     
  5. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    So I Re-froze and Re-defrosted as many apps as I could remember, and checked the app drawer and they were all there.

    Then shut the phone off and turned it back on....

    NOW THEY ARE ALL GONE FROM MY APP DRAWER AGAIN??

    How do I make them stay, once they are defrosted???
     
  6. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    Someone on the XDA forum, said I could just re-install all the stock apks.

    1) would this work?
    2) what is the worst case scenario - brick or just no stock apps?
    3) is there a .zip file that has ALL of the stock .apks?

    Or if you have any other comments or advise.. would be greatly appreciated!!
     
  7. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    5,577
    Likes Received:
    1,958
    The update is just more bloatware, don't worry about it. The only thing semi-useful is the new kernel, but you can just flash that if you really want it. Here's the link:
    http://files.virtuousrom.com/inc/kernels/virtuous-kernel_stock_v4.zip

    If you are running a stock rom, you can just download the virtous rom, It has the new ota included in it minus the bloatware.
     
    JSS12 likes this.
  8. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    Thanks,

    If I don't like ____ that I flash, how would I go about going back to the way things were before I flashed?

    Just do a nandroid backup and reboot that?
     
  9. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    5,577
    Likes Received:
    1,958
    yeah, do your nandroid backup first, then flash...if you don't like the way things end up, then restore back.
     
  10. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    1) will the ota update notification go away after installing the kernal?
    2) is it ok to use setcpu with this kernal?
    HOW do I confirm that it installed?
    And swype is really slow now...
     
  11. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    5,577
    Likes Received:
    1,958
    No not after installing the kernel, there are ways to get rid of the update nag without installing the update though, or you can just flash a rom that has the update built in like virtuous 3.1.
     
  12. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    Is SETCPU ok to use with this kernal?

    Is there a list somewhere of everything that is included in this kernal?

    I already installed it, I'm just curious as to everything included in it..


    THANKS again for all of your help!

    (also, there have still not been any responses to a .zip file containing all of the bloatware .apks - I don't need them now, but I may need it one day, so if anyone knows where/if that exists.... much appreciated!)
     
  13. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    I dont think it worked for me, does it require that i have all my bloatware back on my phone??

    My software number is 3.21.605.1

    Shouldn't it be 3.26.605.1????
     
  14. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    5,577
    Likes Received:
    1,958
    the link I gave you was just for the kernel, it doesn't update your software. If you want to update your software, download this:
    Virtuous ROM: Other Releases
     
  15. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    what did the kernal do?
    What will the ROM do?
     
  16. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    5,577
    Likes Received:
    1,958
    The kernel increased the rate your battery charges at. The rom will update the software on your phone to the one being sent out by verizon.
     
  17. JSS12

    JSS12 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    311
    Likes Received:
    10
    First thank you so much for all of you help.

    Installed the ROM but now gmail and gmail unread count fc over and over
    Everything else works perfectly.
    Thoughts?

    I was considering wiping my data, but what will I lose exactly?
    And can I get everything back or will I manually need to fix whatever I cleared?
     
  18. lafester

    lafester Well-Known Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    387
    Likes Received:
    88
    wow. just read this thread and it was painful.

    wiping data will put your phone back to a (semi) factory fresh state.
    you will have to start over from scratch but it should fix any errors you are experiencing.
     
  19. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    5,577
    Likes Received:
    1,958
    I'd recommend booting into clockwork mod recovery, wiping data and cache, go into advanced settings and wipe the dalvik cache. Reapply the Rom. The first boot will take much longer than normal.
    You will lose all your apps/data/contacts. So make sure to back them up before you do this. Use titanium backup to backup your apps or sign up for appbrain. Backup your contacts to you sd card or make sure they are backed up on google or with vzbackup assistant. If you are using vz backup assistant, I'd highly recommend backing them up to Google though.
     

Share This Page

Loading...