Desire Internet Connection on O2


Last Updated:

  1. Lisbon67

    Lisbon67 Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Anyone else having issues with a slow internet connection on o2? Also when i try to watch a vid on the bbc i player app im getting a msg saying that im connected via edge or gprs and i need to view via wifi or 3g. Im in a 3g area as the people beside me in work can get a good 3g signal via O2 also.

    I never had these issues on my C905

    Thoughts please
     

    Advertisement
  2. JayCee

    JayCee Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    130
    Likes Received:
    1
    Is your sim 3g enabled?
    Have you ever seen the 3g icon appear?
     
  3. Lisbon67

    Lisbon67 Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Aye I got a new sim sent out which they said should be 3g capable. What does the 3g symbol look like? Is it the H icon?

    Thanks
     
  4. maddogmiller

    maddogmiller New Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    i'm having the same issue on my Desire, i have a 3G sim but the best connection i can get is Edge. i never had a 3G connection issue on my previous phone in my area (nokia e71). I cant find any option to select 3G either
     
  5. Lisbon67

    Lisbon67 Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I can get an Edge connection often enough and once in a blue moon a H connection. its a mystery why people a few feet away from me can get 3g and I cant

    Ive had a look through the settings and cant find anywhere to activate it either
     
  6. JayCee

    JayCee Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    130
    Likes Received:
    1
    H is a faster connection than 3g so if you're seeing that it suggests your sim is 3g enabled.
     
  7. djtosh

    djtosh New Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    ye im on o2 aswell and i only got 3g once so far (3 weeks) i usually get H
     
  8. SL4VE

    SL4VE Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    4
    I had this today. Reboot fixed it. Network issue I guess.
     
  9. Niir

    Niir Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    194
    Likes Received:
    15
    really, i thought it went H, G, 3G? ...at least thats what i assumed
     
  10. mat

    mat Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    G then 3G then H.
     
  11. Niir

    Niir Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    194
    Likes Received:
    15
    wow i actually couldnt have been more wrong =P on the plus side that means i have iwin signal not poor signal =D

    thanks for clearing that up, going to sleep happy!
     
  12. Lisbon67

    Lisbon67 Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Any other suggestions folk? Just find it mystifying why I can get 3G/H in some areas but not here at work when others can get a full 3G signal albeit on an Iphone. Ive spoken to 02 who are going to arrange a new handset but Im not sure this will resolve the issue :confused:
     
  13. CarsnGadgets

    CarsnGadgets Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    1,067
    Likes Received:
    252
    also,

    as far as i know, the desire (and all android phones) are still, currently unable to view BBC iplayer, so dont worry about being unable to watch it.
     
  14. phannon86

    phannon86 Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    My reception has actually seemingly overall improved since getting the Desire on O2. HSPA reception in many places :cool:

    Perhaps your APN settings are wrong?
     
  15. albert_htc

    albert_htc Well-Known Member

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    215
    Likes Received:
    1
    I can get a H connection at home, but no data throughput.
    G works fine !

    Drive about a mile away and get a H connection that works fine..

    At work my N95 8GB gets a full 3G, I get G on the desire !!
     
  16. greylin

    greylin Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    4
    I have the same issue living in a strong 3G area. I have contacted HTC customer support and here's what we've said to each other so far:

    Me: I cannot get 3G on my HTC Desire - I have never once seen the "3G" connection icon despite living and working in an area where other people on the same phone network (O2) get 3G all the time. This appears to be a handset-specific problem and a quick search on the internet reveals that many other people are experiencing the same problem. If I switch to WCDMA only I pick up "H", but this is no good if I move into an area where "H" isn't yet available and want to use "3G". On GSM/WCDMA auto, I can only get "G" or "E", never "3G". Do I have a faulty handset? My network provider seems to think so.

    HTC: The WCDMA settings should give you 3G when H is not available. The issue you are having is most likely related to signal strength. If you don't get 3G when set to WCDMA only when you are in an area that has yet to receive HSXPA please get back to us so we can escalate this issue to see if it an issue with the software in our Desire devices or an isolated instance so it then can be rectified as soon as possible.

    Me: Using WCDMA only, I can confirm that when I am in an area where I can't pick up HSXPA, the handset does not switch to 3G. Instead, I lose my connection altogether.

    HTC: Thank you for the information, I will forward this on to the tech team and they will have a look at it And I will get back to you as soon as I have any further information.
     
  17. chinglnc

    chinglnc New Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    hello, did you sort it out in the end? mine has the same problem.
     
  18. CarsnGadgets

    CarsnGadgets Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    1,067
    Likes Received:
    252
    and mine
     
  19. diggedy

    diggedy Active Member

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    2
    are any of you using juice defender. I had this same problem and even with juice defender disabled my connection was erratic. I reset my phone to factory settings and didnt install that app and now all is well
     
  20. greylin

    greylin Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    4
    No, at that point all communication from HTC online support ceased. :mad: I rang the UK HTC support number and they asked me to send the phone in for possible repair to a possibly damaged antenna, so I have.

    If you look here, someone has come up with a theory that 3G stops working after the phone has been connected to WiFi. That could apply in my case so I'll be testing that when I get the phone back.
     
  21. greylin

    greylin Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    4
    Nope, doesn't apply in my case.
     
  22. skorzeny

    skorzeny New Member

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Why are you so sure it's your phone that's the problem? I realise this is an Android forum, but I'm an iPhone user on O2 trying to find out why in about June 12,2011 my download speed on O2 has dropped from around 1.8 Mbps to circa 4 Kbps (virtually unusable). I suspect they've throttled down the network connection speeds to manage the load with available capacity. I've run many tests since that time and the speed has remained the same. Hope I'm wrong.
     
  23. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304

    Is it still showing as 3g / HSDPA? be aware sometimes sims go faulty. Mine went down to 56Kb/s, swapped it out for a new O2 sim and now I get 3-4Mb/s
     

Share This Page

Loading...