Dinc root guide not working, Help plz


Last Updated:

  1. Hitch_Itch

    Hitch_Itch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    15
    Ok so I cant get my dinc rooted, not sure why

    I have done this and checked it
    You must install the HBOOT-Capable Universal Drivers.

    This took me a while to figure out how to do this because there is no directions how to check the SD card. I did it by mounting as diskdrive, when I clicked on comp there where 3 new drives, I found the one that was 1.83 gig (my sd card) then I formated as fat32, went back in check it it was correct, then I went and mounted back to charge only as in directions

    Verify that you have an SD Card installed with at least 2Gb free space. If the SD is smaller than 4Gb, make sure it is FAT32 formatted. Look at it on your PC or Mac to be sure.

    Now I run unrevoked 3 let it sit for 30 minutes and it stalls out, I have run it 3 times with the same results,
    unrevoked says: waiting for root, (safe to restart if this doenst work) also says recovery image clockworkmod recovery.

    It just sit here doing nothing
    click on my link for my screenshot, All sizes | dinc | Flickr - Photo Sharing!
    Please Help
    tx ken

     

    Advertisement
  2. pdykstra

    pdykstra Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    11
    did you enable debugging mode on your phone? It's in (Settings, Applications, Development). If not, unplug your phone from your computer, then enable this setting, and replug it into your computer. If that doesn't work, it may be that your SD card is too small. The guide says to verify that you have at least 2Gb of free space. A 2Gb card will never actually format to be 2Gb, it will always be less. I would recommend picking up a bigger SD card.
     
  3. Hitch_Itch

    Hitch_Itch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    15
    I have read thats the stock 2 gig sd works just fine, many people have used it without any issues.
    Yes debug is on and I have followed these directions to the T 3 time over
    Rooting the Phone:
    • Get the Reflash.exe program for Android 2.2 Incredible/Evo. Pick the one for your OS (Mac, Windows, or Linux). This program runs on your computer, not on the phone!
    • Verify that you have an SD Card installed with at least 2Gb free space. If the SD is smaller than 4Gb, make sure it is FAT32 formatted. Look at it on your PC or Mac to be sure.
    • Boot the phone normally.
    • Enable USB Debugging (Settings, Applications, Development).
    • Enable Unknown Sources (Settings, Applications at the top).
    • Enable USB "Ask Me" mode (Settings, Connect to PC).
    • Plug in the USB cable and choose Charge Only on the phone. On the Mac you may get an error about not being able to mount, click Ignore.
    • On Windows (only), open the Device Manager and verify that you see the Android listed for ADB as shown in the pix at the bottom of the article linked-to in Preparation-Windows above.
    • Run Reflash on the PC/Max/Linux system.
     
  4. pdykstra

    pdykstra Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    11
    What OS are you using?
     
  5. Hitch_Itch

    Hitch_Itch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    15

    windows 7 64bit,
    It should be good, no conflicts/issues in device manager.
    If it usb driver i installed was not right, device manger would still show a conflict.

    I really need helps, Im about to give in here, 6 hours of nothing so far

    ken
     
  6. pdykstra

    pdykstra Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    11
    I used that same procedure to root mine.. also using windows 7 64-bit. When i go into device manager, my phone is listed as "Android Composite ADB Interface" under "Android Phone". Is this what yours shows as well?
     
  7. Hitch_Itch

    Hitch_Itch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    15
    mine says the same thing,
    every time I plug my phone in a window pops up and shows verizon mobile, install drivers. What is that? i cant find anyone mentioning that on any forum

    click my link for a screen shot

    All sizes | dinc driver | Flickr - Photo Sharing!
    [​IMG]
     
  8. pdykstra

    pdykstra Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    11
    yeah that's a normal popup that occurred after the froyo 2.2 update. It should only come up if you mount as a disk drive when you connect to your computer though. Many of the ROMs get rid of that popup after you root. As for your drivers, it looks like there installed properly as well. According to the directions when you connect your phone to your computer to run the reflash program, you need to select "charge only" mode on your phone. Make sure your not choosing to mount it as a disk drive. Can your confirm that it is still not working after trying this?
     
  9. Hitch_Itch

    Hitch_Itch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    15
    Yes I select charge only, that pop up comes up every time, I have tried reflash like 8 times now every time letting it sit there for at least 15 minutes, once for 1/2 hour and another I went to town for lunch and it sat there for 1 1/2 hours. comp doesnt freeze, reflash just sits there at that point
     
  10. pdykstra

    pdykstra Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    11
    The reflash program should start working as soon as you hit the button. You would see your phone restart and start loading files almost immediately. The whole process takes about 10 minutes. Is it possible there is some kind of security software on your computer stopping the process from running properly?
     
  11. Hitch_Itch

    Hitch_Itch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    15
    The program does strat as soon as i hit start, finds phone, reboots about 4 times, after the 4th reboot, it just sits there saying waiting for root. I use avg anti virus and I have disabled it, didnt make a diff. it takes only a few minutes for it to get to that stuck point
     
  12. pdykstra

    pdykstra Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    11
    turn your phone off. hold the volume up key and power your phone back on. At the top of the boot screen does it say "s-off" or "s-on"?
     
  13. Hitch_Itch

    Hitch_Itch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    15
    says - s on
    I look in my apps and cannot find a super user app either
    uhg
     
  14. pdykstra

    pdykstra Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    11
    Yeah, the process isn't completing for some reason then. Did you by any chance install the new OTA update that starting rolling out over the past few days? I would reccomend deleting and redownloading the unrevoked 3 app and the drivers. Reinstall them and try again. If all of this doesn't work, then I'm not entirely sure what the problem is.
     
  15. Hitch_Itch

    Hitch_Itch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    15
    yes I just downloaded the ota update today, didnt realize what it was until it was to late, do you think its the new ota update preventing me from rooting?

    I have re downloaded the reflash and tried it again, no diff tho
     
  16. pdykstra

    pdykstra Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    11
    I don't really know much about the OTA update, but if I had to guess, this might be the problem. The process worked flawlessly on mine using the same setup without the new OTA update. I'm sure if it's the OTA update thats causing it, there will be an update shortly to fix the unrevoked process.
     
  17. Ladiesman

    Ladiesman Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    I've also gotten the new update and have the same problem. Seems like the update is the problem. But then again, 2 people could be a coincidence.
     
  18. Grenadyr

    Grenadyr Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Fwiw, I just got a Dinc at work today and it appears they applied the latest OTA update as well. I also tried every suggestion in this thread as well as a full factory reset w/o success. Here's hoping they find a fix soon...
     
  19. pdykstra

    pdykstra Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    11
    It's been confirmed. The November OTA update broke the unrevoked rooting process.
     

Share This Page

Loading...