Disable Home & Back Buttons??Support


Last Updated:

  1. MrBojenglz

    MrBojenglz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    78
    Likes Received:
    2
    Is there any way to disable the 4 buttons at the bottom of the screen? I forget if there's a term for them but the Home, Menu, Back & Search buttons?

    It's almost impossible to play some games because I inevitably hit them for a split second and I lose all my progress. Pretty Frustrating.
     

    Advertisement
  2. thetingster

    thetingster Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    504
    Likes Received:
    31
    I don't think this is possible.
     
  3. Trident

    Trident VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    3,034
    Likes Received:
    2,307
    I don't believe you can do that.
     
  4. condog

    condog Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    5
    tis impossible without root.
     
  5. DDustiNN

    DDustiNN Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    580
    Likes Received:
    63
    If you did that, how would you exit an application? Most apps have you exit by pressing the Back button... Though there are a few that actually do have Exit buttons, it's not too common... :confused:
     
  6. MrBojenglz

    MrBojenglz Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    78
    Likes Received:
    2
    I dunno. I was kinda hoping theres a setting I'm not aware of where maybe you can use the end button to exit. Or even better, change the time you need to hold down the menu/back buttons before they activate. The slightest slip of my finger causes me to exit out of programs all the time.
     
  7. textstev

    textstev Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    2
    I hate those buttons really. End call button should have been the back/exit button, the trackball send to home, and there should have been a wake/power button at the top like iPhone.

    Those 4 buttons on all the Android phones have been the worst idea to phones across the world.
     
  8. paulwintzerfr

    paulwintzerfr New Member

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    2
    Hi,

    Well it's completly possible to lock the 4 buttons within an application. Maybe your resquest was to lock them within the entire phone, which I think, is not possible or at least very complex to make.

    Anyway, if you want the source-code to know how to lock them within an App, i can send it ;)

    Best regards,

    Paul.
     
    Pjasi likes this.
  9. Pjasi

    Pjasi New Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hey Paul, if you have the source-code to lock them within an App, i would be interested to have a look :)

    Best Regards,
    Pjasi
     
  10. lojkoro

    lojkoro New Member

    Joined:
    Oct 6, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi Paul, could you please show me the sample code for the button disabling? thank you!

     
  11. paulwintzerfr

    paulwintzerfr New Member

    Joined:
    Apr 20, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    2
    Hi everyone,
    Sorry being that late to answer, but I'm not really often connected on this website. Anyway, due to a lot of requests concerning this problem, I'll publish the source code on my website, this week.
    http://paul-wintzer.fr
    Best regards,

    Paul.
     

Share This Page

Loading...