Do you get lag doing the following?


Last Updated:

  1. Ferris23

    Ferris23 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    2
    Even with the lag fix I still get lag doing the following, sometimes it's not bad, other times it just takes longer than I think it should:

    Hold down on home screen, create shortcut, select applications


    Does it take a little before the list of apps comes up? Is this normal?

    I'm rooted with lag fix applied (one click). It seems to be a little better than before the fix but still lags eventually pulling up the app list.

    Thanks
     

    Advertisement
  2. NorCal Einstein

    NorCal Einstein Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    298
    Likes Received:
    42
    I experience the same thing. I don't have lagfix applied though, only unleash the beast.

    I've noticed that the first time I create a shortcut, it takes awhile for the lists to populate. Once I've finished adding 1 shortcut, if I do the process again to create another shortcut, the app list populates much faster.
     
  3. trant01

    trant01 Active Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Yes.
     
  4. speedfreak32

    speedfreak32 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    189
    Likes Received:
    23
    Same thing here, almost like it is generating a list of applications.
     
  5. CaCHooKa Man

    CaCHooKa Man Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    10
    it happens to me but i figured it was because i have around 120 apps installed
     
  6. Boldt

    Boldt Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    186
    Likes Received:
    27
    No lag here doing that, at least not yet. I only have about 15 installed right now - that might be why
     
  7. BigCiX

    BigCiX Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    3,591
    Likes Received:
    363
    I don't see any lag. But then again I'm coming from an iPhone 3G jailbroken with 3.0.
     
  8. jrdoll28

    jrdoll28 Active Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    2
    This.

    It's the only lag I've really experienced before or after the lag fix.
     
  9. locsplitter

    locsplitter Active Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    Computers need time to load sometimes fellas. We're still using copper. ;)
     
    enjoimark likes this.
  10. ratchetjaw

    ratchetjaw Well-Known Member

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    260
    Likes Received:
    10
    I have it too, i think it may be an Android thing cause my Droid X does the same thing in the same situation
     
  11. enjoimark

    enjoimark Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    7

    I believe that's because it is...
     
  12. ComradeQuestion

    ComradeQuestion Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    How many apps do you have? like previously stated most likely takes a second to load up all the apps for the process and visualize the icons.
     
  13. jrdoll28

    jrdoll28 Active Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    2

    It's not like it hinders for a second or so, it takes 25-30 seconds for me and I have 115 apps.
     
  14. Ferris23

    Ferris23 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    2
    Well after doing a wipe, removed all AT&T bloatware, lag fix and a few other tweaks I've pretty much gotten rid of the lag and it comes up instantly now, this with pretty much the same amount of apps installed minus the AT&T bloatware.
     
  15. SirDaShadow

    SirDaShadow New Member

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Par for the course. I have I dunno, 30-40 apps and it can take up to 10 secs to do the list. Just bear it and do your shortcuts one after the other so it caches the list in memory...

    It's funny how quickly we get spoiled with a fast-responsive phone like this one!
     
  16. Ferris23

    Ferris23 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    2
    Actually it can be avoided all together by just opening your app drawer, holding down on the app and placing the shortcut on your desktop that way.

    :)
     

Share This Page

Loading...