Does Anyone have a HTC Hero on o2 UK?


Last Updated:

  1. Stay_Gold

    Stay_Gold New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    As title says, does anyone have a HTC hero on o2 UK?
    Where did you purchase the phone?
    Did it need to be unlocked?
    Any disadvantages of having a hero on o2?
     

    Advertisement
  2. DougieCow

    DougieCow New Member

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    As title says, does anyone have a HTC hero on o2 UK?
    I did for the first year (now on Vodafone)

    Where did you purchase the phone?
    I got one of the first white ones sim free from expansys

    Did it need to be unlocked?
    Being "sim free" it arrived unlocked

    Any disadvantages of having a hero on o2?
    Nope... only on Vodafone now because got better deal through work.
     
  3. AeronK

    AeronK Member

    Joined:
    Sep 28, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2

    I have a Hero on o2. I purchased a refurb from 3 and got it unlocked through Ebay for
     
  4. umshamrock

    umshamrock Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    i have a hero on o2. i love it, it's unbranded and i got it from some website...i forget where...

    the only prob i have had is that when i receive MMS the pics are TINY. anyone know why? i heard it's just bc O2 doesn't support my phone. are there some settings i don't have right?
    thanks!
     
  5. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,382
    Likes Received:
    16,480
    You're correct that's it's to do with O2 not officially supporting the handset. Iirc it's because they don't offer it themselves, therefore their proxy servers don't recognise the user-agent string reported by the handset and serve up incorrectly-sized images. I read something months ago that explained how to spoof a supported handset with a similar screen resolution to correct this, but I can't remember where.
     
  6. topcorner

    topcorner Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    What are the correct settings for setting up MMS on o2? When I first got my Hero, I tried to use the web link on the site to text me the setting but failed. I called them and they didn't help at all because they don't support it and told me to look at the HTC site.
     
  7. AeronK

    AeronK Member

    Joined:
    Sep 28, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2

    I used the following to set mine and it seems to work ok,

    Press 'Menu'.
    Tap 'Settings'.
    Tap 'Wireless Controls'.
    Tap 'Mobile networks'.
    Tap 'Access Point Names'.
    Press 'Menu'.
    Tap 'Add APN'

    Now key in the following settings:

    Name: mobile web
    APN: mobile.o2.co.uk
    Proxy: *LEAVE BLANK*
    Port: *LEAVE BLANK*
    Username: web
    Password: password
    Server: *LEAVE BLANK*
    MMSC: *LEAVE BLANK*
    MMS Proxy: *LEAVE BLANK*
    MMS Port: *LEAVE BLANK*
    MCC: 234
    MNC: 10
    APN Type: default

    Press 'Menu'
    Tap 'Save'

    Press 'Back'.
    Press 'Menu'.
    Tap 'Add APN'

    Name: O2 MMS
    APN: wap.o2.co.uk
    Proxy: http://wap.o2.co.uk
    Port:9201
    Username: o2wap
    Password: password
    Server: http://mmsc.mms.o2.co.uk:8002
    MMSC: http://mmsc.mms.o2.co.uk:8002
    MMSproxy: 193.113.200.195
    MMS port: 8080
    MCC: 234
    MNC: 10
    APN type: mms

    Press 'Menu'
    Tap 'Save'

    Keep tapping 'Back' until you're back at your Home screen.
    Restart your phone and you should now have G/E/3G/H internet access as well as the ability to send/receive MMS. There is a problem with MMS on Android that limits image resolution to 160x120.
     
    topcorner likes this.
  8. topcorner

    topcorner Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Thanks for this. I didn't have the mobile.web apn one but had the wap.o2.co.uk (didn't know this was for mms) one and was able to go on the net with those settings. Currently using the mobile.o2.co.uk one though :)

    Cheers
     

Share This Page

Loading...