does anyone have the air rave?Support


Last Updated:

  1. katebell1977

    katebell1977 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    my evo does not get along with my air rave for some reason. what is up with that? i live in irvine ca and i need it to get a signal for phonecalls is the phone not set right?:confused:
     

    Advertisement
  2. 355spider

    355spider Well-Known Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    233
    Likes Received:
    13
    what's air rave?
     
  3. marctronixx

    marctronixx Moderator Moderator

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    5,699
    Likes Received:
    3,503
    yes i have one.

    when did you get it? has it ever worked with other phones? are all lights solid green?
     
  4. Nerve

    Nerve Well-Known Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    2
    I have one. I dont really have an issue with it interacting with my EVO though... other than throwing my weather widget off.

    You might want to give sprint CS a call.

    Exactly what kind of problems are you having?

    If you dont get service in your home you can get one from Sprint. It's like a tiny cell tower in your house that runs off of your internet connection. It works well for me most of the time. Occasionally I can hear the calls crystal clear, but the people on the other end cant hear me at all.
     
  5. WUESTSIDER

    WUESTSIDER Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    6
    I have an Airave and it seemed to take about 30 minutes to adjust to the EVO. But on another note, I read an article regarding Sprint providing customers with an updated Airave. However, the only customers that will get a free one are those customers who Sprint feels qualifies to have one.

    I know, if I dont have my Airave, I have absolutely no signal within my house, but if I walk down the street, I have a strong signal, "Figures"....lol
     
  6. novox77

    novox77 Leeeroy Jennnkinnns! VIP Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    3,965
    Likes Received:
    3,256
    I have an airave.

    I've noticed that the evo will give me very poor bars for voice when I'm not using the phone. As soon as I make or receive a call, the bars snap to full. Seems like the phone doesn't utilize the airave until there's an actual call.

    Other than that, my airave works very well.

    Also, the airave only provides 1xRTT signal, which is 2G. Don't expect good data speeds if you're using the airave to provide data.
     
  7. Misbehavin'

    Misbehavin' Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    26
    Mine uses blue LED's, not green. Maybe a different model?

    Can you tell us what "does not get along with my air rave" is exactly? A more specific description would probably help. I will say that Sprint support should be able to walk you through any issues.
     
  8. con40

    con40 Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    The blue LEDs are the older model. The new model has green LEDs.
     
    Misbehavin' likes this.
  9. 355spider

    355spider Well-Known Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    233
    Likes Received:
    13
    Does this just boost cell signal or will it boost 3g speeds as well?
     
  10. Misbehavin'

    Misbehavin' Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    26
    It just boosts cell/2G Signal. To help your data signal and transmission, use WiFi and your internet connection from your ISP at home.
     

Share This Page

Loading...