Does the epic have hq you tube?


Last Updated:

  1. vertcobra99

    vertcobra99 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    1
    So I have been hearing mixed reviews about this does the epic have high quality you tube? Many people are saying it doesn't and others are saying that it is an option under settings that you have to enable to see the vids in HD. Does anyone know?
     

    Advertisement
  2. So-Low Da Don

    So-Low Da Don Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    451
    Likes Received:
    81
    yes it does just like the older basic youtube app, you have to press menu while watching a video, it should say more all the way to the right and it will say watch in high quality, all android phones are able to do that, it's just some HTC phones have the hq on the bar
     
  3. Nucleartx

    Nucleartx Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    7
    You can always download the htc youtube with HD apk and push it to the phone.
     
  4. rasstar

    rasstar Well-Known Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    There is no youtube HQ.
     
  5. vertcobra99

    vertcobra99 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    1
    Is that an app in the market?
     
  6. vertcobra99

    vertcobra99 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    1
    So which one is it? It does or it doesn't I have heard both and everyone is saying something different.
     
  7. vertcobra99

    vertcobra99 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    1
    Do you have to do that every time you watch a video? Cause that would be annoying.
     
  8. SebastianX

    SebastianX Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    298
    Likes Received:
    63
    Or you can install the Droid X's YouTube HQ app just Google it, it's nothing more than a apk.
     
  9. ranova

    ranova Well-Known Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    370
    Likes Received:
    74
    Defaults to HQ on wifi and normal on 3g. Not sure on 4G (presumably HQ). You can go to menu, and turn on HQ manually. But yes, there are other youtube apk's out there that work
     
  10. kristv

    kristv Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    188
    Likes Received:
    20
    I'm curious as to why HQ would be needed on a screen that's only 4"? Does 480 look that bad on a phone? Not trying to cause trouble or anything, I'm genuinely asking these questions. I didn't think 720p made much of a difference until you got to bigger screen sizes (like a 17"+ PC monitor)?
     
  11. Adrift

    Adrift Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    716
    Likes Received:
    104
    It makes a huge difference on the Moment actually... videos go from looking like trash with really low resolution to being sharp and clear in HQ. So yes HQ is needed.
     
  12. kristv

    kristv Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    188
    Likes Received:
    20
    Could that be due to the lesser hardware in the Moment though? The screen and video processing power of the Epic would surely improve the quality of vids? The reason I mention this is because my laptop has fairly poor video quality compared to my PC when it comes to standard def videos (and my laptop isn't a slouch, but it's disappointing when it comes to viewing DVD's/youtube vids). The hardware and screens are very different, so this would make sense to me. Surely the Epic would handle vids better than the Moment does?
     
  13. Adrift

    Adrift Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    716
    Likes Received:
    104
    No, it is not because of hardware, it is because of the stock youtube app itself. It seems to have been designed to primarily play a youtube video in very very low resolution/quality so that it plays quickly and smoothly. When you tell it to play in HQ, you basically are telling it to play the videos in the highest resolution possible and that you don't mind if it takes it longer to load the video than it would in SQ. It may also be that the app is trying to choose lower bandwidth over higher. Hardware doesn't seem to be a factor in the app always playing in lower quality initially.
     
  14. rasstar

    rasstar Well-Known Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    I wish people that don't know the answer would stop making things up. There is no manual option to turn on youtube HQ.
     
  15. vertcobra99

    vertcobra99 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    1
    how do you know this?
     
  16. Adrift

    Adrift Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    716
    Likes Received:
    104
    I would like to know this as well.

    This would be the first time an Android phone didn't have the option of using Youtube HQ, even G1 could do so.

    Unless of course, it was on Youtube HQ permanently and there was no idication of it, then maybe this would make a bit more sense?
     
  17. kristv

    kristv Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    188
    Likes Received:
    20
    Ahhh...okay, that makes sense. Thanks for clearing that up! :)
     
  18. infamousjax

    infamousjax Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    182
    Likes Received:
    21

    Actually, there is. It's on numerous Epic video reviews. Don't be an idiot.
     
  19. rasstar

    rasstar Well-Known Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    Point me to this review please because I did not see this option nor have I seen any review stating that you could.
     
  20. xXSecretAgentXx

    xXSecretAgentXx Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    28
    All galaxy s phones use stock youtube app and has HQ options. Looks at the vibrant and captivate forums before you try to correct some1...
     
  21. infamousjax

    infamousjax Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    182
    Likes Received:
    21
    hoopdy77 likes this.
  22. So-Low Da Don

    So-Low Da Don Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    451
    Likes Received:
    81
    If you see the vid above, exactly as i said, you can watch youtube videos in HQ, even though it's not the actual "YouTube HQ" app
     
  23. infamousjax

    infamousjax Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    182
    Likes Received:
    21

    actually, that's what you said. and, you're wrong. suck it up chief.

    EDIT:

    nevermind, you're a different person.

    Well, I don't see what the big deal is. Just because you have hit 2 buttons instead of 1 to do the "exact" same thing, it shouldn't be a dealbreaker.
     
  24. jazzman09

    jazzman09 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    158
    Likes Received:
    9
    of course not it's a piece of junk
     
  25. SebastianX

    SebastianX Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    298
    Likes Received:
    63
    How hard is it to Google?

    Here you go YouTube HQ apk file for any Android phone:

    YouTube APK

    Link says Evo blah blah blah, works just fine on the Moment and any other Android phone, it's a apk, not phone specific.
     

Share This Page

Loading...