1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Dolphin Browser constantly reloading pages?


Last Updated:

  1. tuftslax

    tuftslax Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    1
    I have a rooted Droid X running the original 2.2 leak and have been using Dolphin Browser HD since I got it. Lately I noticed every time I go back to the browser after "minimizing" it, it reloads the pages that were open. Now, I could be completely crazy and it could have been doing this the entire time I've used it but I feel like this is something new. It's quite annoying actually, as I have to wait every time I pull the browser back up. I can't point at anything that recently changed that could have affected it, I even uninstalled and reinstalled it to try and fix it but to no avail.

    Am I the only one this happens to? Am I crazy and it has been happening the whole time and I only just noticed it? When is the droid x 2.2 official OTA coming out!!!!????
     

    Advertisement
  2. Cobravision

    Cobravision Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    784
    Likes Received:
    162
    I've noticed that behavior as well. Install the new 3.0 update and see if it corrects the problem. The update has a ton of fixes related to froyo.
     
  3. tuftslax

    tuftslax Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    1
    Tried it, I have the latest version. As a matter of fact, maybe the updated version could be what is causing the problem and might be the change I made that I didn't realize.
     
  4. tuftslax

    tuftslax Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    1
    I guess no one else seem's to have this problem. Its become extremely annoying, especially when browsing on 3g and trying to multi-task.
     
  5. kapstone

    kapstone Active Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    4
    I am having the same problem - I just a new replacement phone so its just running stock unrooted 2.1 now. I dont know if its the browser or something else but I think I am going to try to find an alternative browser unless someone has a better idea
     
  6. nadimm

    nadimm New Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Also have this issue. Thought it might have something to do with "Cache to SD" but doesn't look like it.
     
  7. IOWA

    IOWA Mr. Logic Pants Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    8,852
    Likes Received:
    2,367

    Yeah that happened to me a long while back and i just gave up on it entirely.
     
  8. lexluthor

    lexluthor Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    4,161
    Likes Received:
    402
    Same thing here. Been happening for a long time. I just figured it was a low memory thing and that's how it worked.

    I guess other browsers don't do this then?
     
  9. BigCiX

    BigCiX Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    3,591
    Likes Received:
    363
    Im using dolphin mini and its doing it to me. If I wanted my pages to reload I'd use my iPhone 3G. Also...how do I get a homepage?
     
  10. chanchan05

    chanchan05 The Doctor Guide

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    14,430
    Likes Received:
    4,232
    Hmm, seems it doesnt always do it on my dolphin?
     
  11. jimdroid

    jimdroid Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    805
    Likes Received:
    106
    To get to your homepage, click on the icon to the left of the address entry area. The icon looks like a... home. You can set the home page to either be the New Tab Page or an individual home page. To do so, click on Menu->More->Settings->Dolphin Settings->Set Home Page.

    BTW, I've never had Dolphin reload pages unnecessarily.
     
  12. BigCiX

    BigCiX Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    3,591
    Likes Received:
    363
    Doesn't give me that option in dolphin mini browser. I click on menu and there's no "more" option.
     
  13. chanchan05

    chanchan05 The Doctor Guide

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    14,430
    Likes Received:
    4,232
    You should probably use Dolphin HD to get that option.
     
  14. dixie_boysles

    dixie_boysles Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    65
    Likes Received:
    4
    I haz the same problem, quite annoying with the pages reloading
     
  15. bigbabys

    bigbabys Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    490
    Likes Received:
    116
    I always figured it was supposed to do that, even the stock browser does it I think. I have no idea why though...and it is actually quite annoying...hmmm
     
  16. IOWA

    IOWA Mr. Logic Pants Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    8,852
    Likes Received:
    2,367
    Ive never had thos happen with the stock browser
     
  17. jimdroid

    jimdroid Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    805
    Likes Received:
    106
    thanks chanchan...I missed the "mini" after dolphin :)
     
  18. lexluthor

    lexluthor Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    4,161
    Likes Received:
    402
    Xscope is doing the same thing for me.
     
  19. Whiskeypawz

    Whiskeypawz Well-Known Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    511
    Likes Received:
    54
    Can anyone (Iowa the Android Wiki?) tell me the difference between "mini" & regular/HD?
     
  20. bigbabys

    bigbabys Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    490
    Likes Received:
    116
    AFAIK Dolphin and xScope are both built off of the stock browser. So it would make sense for them to have the same behavior. If it's not doing it for you IOWA, then you are lucky :p But I've had the problem pretty much forever. It's like the phone refuses to store your current tabs in memory and instead just reloads the pages.
     

Share This Page

Loading...