Domestic Roaming on Three (3 UK)


Last Updated:

  1. Xhysa

    Xhysa Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Hey everyone,

    I'm on the 3 network and in quite a few places I have the R above my signal block to indiciate that I'm roaming (I think)?

    I was wondering if I'm incurring any charges as I'm still in the UK, and if I would occur charges if I enabled roaming internet?

    Thanks.
     

    Advertisement
  2. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,418
    Likes Received:
    172
    In the UK there's no fee ;)
     
  3. kingvortex

    kingvortex Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    140
    Likes Received:
    30
    Yes, The 'R' does indicate that you're roaming. As for whether you will incur any charges, I'm not sure, but I would think so. You would be better off contacting 3 about it as they will know better than me.
    Incidentally, I have roaming turned off to prevent this from happening, as I don't want to incur any extra charges ;)

    Edit: It seems nx1977 knows better than me lol :)
     
  4. Xhysa

    Xhysa Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    What about internets?
     
  5. lekky

    lekky Lover VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    5,252
    Likes Received:
    1,266
    Roaming on the 3 network will not charge you extra. The reason being that 3 only have a 3G network, they have a network sharing agreement with Orange I think where by 3 customers can roam onto that network for free when outside of a 3 3G network.

    So in the UK it's ok, outside of the UK it will cost you
     

Share This Page

Loading...