Double Screen Lock?Support


Last Updated:

  1. kstuffer

    kstuffer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    After updating, my screen has the slider lock now on top of pattern lock. is there a way to disable this? its getting annoying.
     

    Advertisement
  2. baberz

    baberz Well-Known Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    184
    Likes Received:
    7
    Hmm mine did that before the update...not sure if you can disable it.
     
  3. _Aardvark

    _Aardvark Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    376
    Likes Received:
    76
    Mine did not have the slider lock with my PIN lock before the update, but now it does. I think I manually removed it back when the PIN lock was forced on me (via an exchange email policy). But, now I don't see a way to removed the slide lock.
     
  4. kstuffer

    kstuffer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    mine would just go straight to the pattern lock =\

    i think my phone has an option to enable/disable. i don't remember but i just want the lock to go away..
     
  5. RickB

    RickB Active Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    Same thing here. Throw in Widget Locker and I now have 3 levels of enterning! There used to be a setting to turn off the slide lock but now it appears to be gone. I hope someone proves me wrong. :D
     
  6. NoShineMM

    NoShineMM Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    10

    Funny i had the slide lock off before update. Now i dont have the option to turn it back on. Just Pin, Pattern, Password.
     
  7. danlaw777

    danlaw777 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    97
    Likes Received:
    3
    i had mine disabled before i put 2.2 on and so far, it hasnt come back, thank GOD!!
     
  8. danlaw777

    danlaw777 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    97
    Likes Received:
    3
    I had mine disabled prior to updating to 2.2 and so far it hasnt come back. thank GOD!!
     
  9. kstuffer

    kstuffer Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    is it even possible to have only the slider lock? i just want one lock screen. sigh.
     
  10. landale

    landale Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    11
    This sucks. So basically I am stuck with either no lock or two locks. How on earth did this update get delayed forever and then have such a basic bug! Makes you really wonder what morons do the testing on these updates.
     
  11. MacII

    MacII Well-Known Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    80
    Likes Received:
    9
    I was wondering the same thing. Had the slide lock disabled before installing the OTA and the option for it has completely disappeared. I can only get it when I enable some other security measure and having both isn't ideal.
     
  12. empty_cups

    empty_cups Member

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Same problem here, I just had to put in the pattern, now slide then pattern. Pretty annoying.
     
  13. trale

    trale Well-Known Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    11
    Does anyone know if Locker Widget will give the ability to go back to 2.1 functionality, ie no slider lock, but keep pattern lock?
     
  14. MikeAce00

    MikeAce00 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    249
    Likes Received:
    30
    They have gone from both locks or no lock, seemingly without the ability to separate the 2 lock styles. I posted this a few weeks ago and so far have not found a work around.

    I now use the slider, then pattern and have gotten accustomed to this...
     
  15. bigbadwulff

    bigbadwulff Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    2,442
    Likes Received:
    200
    Had mine disabled too. Sweet f'in goodbye!!! Hated that thing.
     
  16. mahers

    mahers Well-Known Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    164
    If you just want a slide lock and nothing else, it doesn't seem like 2.2 gives that option. (LAME!) Get WidgetLocker, and disable the stock lockers. You can now have JUST the slide lock, AND the app allows you to change your lockscreen background to whatever you want and add widgets to it as well without unlocking the phone!!! Worth the $2.
     
  17. RickB

    RickB Active Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    The only problem with this is that my work's IT policy is we have to have a 4 digit security code that comes on at a maximum of 10 minutes. So in my case, I can't totally disable the security lock built into the phone. Before 2.2, I could disable the slider and have Widget Locker as my slider and then after the 10 minutes of non-use, I would only have to enter my 4 digit security code. Now I have a 3 step process!
     
  18. _Aardvark

    _Aardvark Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    376
    Likes Received:
    76
    Someone mentioned that widget locker was showing up as a third lock screen!

    EDIT:
    (It was RickB who just posted as I typed this post!)
    BTW, RickB, I'm in the same boat as you w/ the exchange lock screen. My favorite thing is that while locked my bluetooth headset doesn't work. Unlocking TWO screens while driving isn't making me happy.
     
  19. mahers

    mahers Well-Known Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    164
    Ouch! That sucks.
     
  20. MalikBear

    MalikBear Well-Known Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    97
    Likes Received:
    2
    3 locks too, widgetlocker, default and exchange....

    Had default removed before update but it came back.
     
  21. RickB

    RickB Active Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    3
    LOL. It's not the end of the world and I am getting used to dealing with it but it just seems kind of crazy that they would go and change something that was working just fine as it was. Perhaps there is a good reason for them doing it. :D
     
  22. renrob

    renrob New Member

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    2
    I was able to fix the pin lock issue by deleting my exchange email account and then adding it again. After doing that I was able to go into settings, security, and set up screen lock and disable it.
     
    JimmyMac and colchiro like this.
  23. dennygreen

    dennygreen Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    299
    Likes Received:
    26
    So what im hearing here is that its a double lock but with widget locker its starting to look like a triple lock?

    What does it mean?
     
  24. colchiro

    colchiro Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    8,886
    Likes Received:
    1,784

    This worked great. Based on the message in "security", I was under the impression it was being forced on us by Verizon.
     
  25. hklevi

    hklevi Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    51
    Likes Received:
    8
    I just have the initial swipe to unlock the screen active but if you what to have a "password", go to settings/locations & security/Set up screen lock. There you can establish a Pattern, PIN or Password security to unlock the phone. If you had a pattern enabled prior, this is where you can turn it off.
     

Share This Page

Loading...