droid explorerSupport


Last Updated:

  1. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    You lot seen this
    not only does it seem to contain the drivers for galaxy for most os's
    it also gives alot of nice functionality
    Droid Explorer

    i just installed it, flash recovery seems to be greyed out and i personally wouldnt try "apply rom update" lol
    it allows access to some nice stuff though and will make things easier.
     

    Advertisement
  2. Gizmo306

    Gizmo306 Active Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    useful tool, will keep in my PC.:D
     
  3. Bomberman

    Bomberman Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    10
    Got it, cheers mate :)
     
  4. kofuukali

    kofuukali Well-Known Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    3
    You mention that it has drivers for practically all OSs, but I can't seem to find a linux version... or am I not looking right?
     
  5. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    when i say "most" i refer to the many versions of windows that the galaxy does and doesnt have issues with.

    ironic that linux has an issue with android in general
     
  6. kofuukali

    kofuukali Well-Known Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    3
    Ouch... that's what I feared I was to understand, but I refused to do it :).
    Ironic it is indeed...
     
  7. Andronix

    Andronix Well-Known Member

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    676
    Likes Received:
    16
    Linux issues are solved with right udev rules and patched adb.
     
  8. pasxal

    pasxal Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    We can start a project here to make sth like this for linux.
     
  9. ryko

    ryko Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    0
    Hi ,
    Could anyone tell me if this program might help me to get by my problem with installing Gapps on the galaxo rom ? thanks
     
  10. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    it does say this
    Backup the "Google Experience" applications and creates an update.zip containing the applications

    however i think you should makesure you have 4.3 downloaded
    download a fresh copy of the ii5 firmware saving to a location that is not compressed or encrypted (not desktop, "c:\Android files" would probably be best)
    rename it to II5.tar then move it to the storage of the galaxy
    boot into recovery and restore gapps

    i have a feeling people are seeing issues cos the file has been through windows encryption or compression (going through my documents via protected account with protected areas)
     
  11. ryko

    ryko Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    0
    Ok Thanks Rastaman
     
  12. camalot

    camalot Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    So am i reading this post correctly, Droid Explorer is working for the i7500?
     
  13. Bomberman

    Bomberman Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    10
    Rooted ones yes it would seem.
     
  14. camalot

    camalot Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Wonderful, this is another device I can add to the list of confirmed working.

    Would someone be kind enough to run getprop on the following and post the values they return for this device, so I can confirm that I am detecting this device correctly:

    Code (Text):
    1. # getprop ro.product.device
    2. # getprop ro.product.model
    3. # getprop ro.product.name
    Thank you.
     
  15. apcs

    apcs New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    getprop ro.product.device
    [root@galaxy:/][00mgetprop ro.product.device
    GT-I7500
    [root@galaxy:/][00m
    getprop ro.product.model
    [root@galaxy:/][00mgetprop ro.product.model
    Samsung Galaxy running GalaxHero
    [root@galaxy:/][00m
    getprop ro.product.name
    [root@galaxy:/][00mgetprop ro.product.name
    GT-I7500
    [root@galaxy:/][00m


    Thanks for a great app - VERY USEFULL
     
  16. Matenrou

    Matenrou Well-Known Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    5
    looks great, wish I could root my damn phone. Having problems with fastbooter.
     
  17. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    try the steps on this guide
    http://androidforums.com/samsung-i7...without-galax0-galaxher0-roms.html#post163257

    there is a driver pack i included that should help you
    keep device manager open on windows then boot into fastboot
    if you see android1.0 then immediately click update driver, choose from a list, have disk and point it to the driver you downloaded, select samsung galaxy composite.

    you have 15 seconds to do it.
    reboot into fastboot and you should be able to flash the recovery.img
     
  18. Matenrou

    Matenrou Well-Known Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    5

    Had some problem with waiting for device. I then did the upgrade driver thing again, but I rebooted the phone into fastboot again before clicking confirm. Everything went smooth from there.
     
  19. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    so you are now rooted?
     
  20. Matenrou

    Matenrou Well-Known Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    5

    Hmm, I managed to get market enabler going and bought an app.

    But now when I try to fix busybox so I can run your program I get permission denied etc while trying to set readwrite

    It says operation not permitted.
     
  21. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    ahh you are trying this when fully booted into the phone?
    the kernal is not rooted so it wont let you do it
    theres a difference between a rooted kernal and su root
    all you have to do is boot into recovery then attach the device via usb and run the commands needed to apply busybox
     
  22. Matenrou

    Matenrou Well-Known Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    5
    Ahh, ok I did that now and managed to push it there. But ofc I continue to have problems :p

    Now when I try to install it and when I do cd /system/sbin it says /sbin/sh: cd: can't cd to /system/sbin

    -.-
     
  23. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    what guide are you using?
    on galaxy system/sbin does not exist

    taken from a post from Pegasus some time ago when i was rooting
     
  24. Matenrou

    Matenrou Well-Known Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    5
    I used the guide on the website, well I copied it to system/bin instead and when I tried to install it, it just spammed the window with loads of errors from missing files etc. But when I typed "busybox" the info came up. Plus it works now so I guess everything is ok :p

    EDIT: ok everything isnt working -.-
     
  25. briany

    briany Active Member

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    I tried installing it, but at the end of the installation it said the setup has ended "permanently" due to an "error," and hence wasn't installed. I have Windows Vista (x64), and I tried both the x64 setup and standalone, but neither worked. Is anyone else having this problem?
     

Share This Page

Loading...