Droid Hidden Commands


Last Updated:

  1. zlich

    zlich Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I found some hidden programs for Moto Droid.

    Open Voice Dialer (Not Voice Search) and say

    1. Open APN
    opens APN settings

    2. Open SIM Card Lock
    opens sim card lock settings.

    3. Open Battery Info
    opens detail battery information


    share yours if you find any:D

    -zm
     

    Advertisement
  2. MisterEff

    MisterEff Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    366
    Likes Received:
    9
    Correct me if I am wrong, but the droid doesn't have a sim card...
     
  3. Gunner

    Gunner Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    660
    Likes Received:
    89
    You're correct, no SIM card. The Milestone (Euro Droid), which is a GSM phone, would have a SIM card.
     
  4. citytim

    citytim New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    thats great, love the battery one, but what is the APN settings all about? Anything good in there to tweak?
    When I opened it, the option 'Verizon' was there but no green dot next to it. I touched it to put a dot and it seems ok still.
     
  5. radikal

    radikal Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    928
    Likes Received:
    10
    i cant do it. weird
     
  6. colnago

    colnago Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    3,091
    Likes Received:
    218

    The "Open" command for voice dialer was designed to open all programs, navigate to stored addresses, and dial contacts (et al)...not a hidden feature, as much as its just doing what its supposed to.
     
  7. syntrix

    syntrix Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    2,418
    Likes Received:
    303

    "open can of soup" doesn't seem to work correctly. Should I take my droid back? :)
     
  8. zlich

    zlich Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    are you using voice dialer app? voice search app wont do it.
     
  9. colnago

    colnago Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    3,091
    Likes Received:
    218

    I think the Dec 11th update will add AR accent recognition.

    :p
     
  10. syntrix

    syntrix Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    2,418
    Likes Received:
    303

    I wish I had a southern accent, I'm a west coast person trapped in these parts :p
     
  11. colnago

    colnago Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    3,091
    Likes Received:
    218
    Lol...it'll get ya soon enough. You get that weather "layer" workin? I'm wondering if something can be done with My Mobile Weather since it uses google maps and GPS.
     
  12. kokiangel

    kokiangel Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    962
    Likes Received:
    353
    Works fine with my southern accent. Except when I ask it to open a can of soup. Then it just starts smoking.
     
  13. chefboyardee

    chefboyardee Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    179
    Likes Received:
    1
    question for everyone using voice dialer. i know long-press on the search soft key is the voice search - is there a similar easy way to get to voice dialer or do i have to bite the bullet and make room on my homepage for an app shortcut? :)
     
  14. colnago

    colnago Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    3,091
    Likes Received:
    218
    It works for people who "Roll Tide".
    ;)
     
  15. zlich

    zlich Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    sure does. BTW Roll Tide for tomorrow's game . bama vs florida. :)
     
  16. VeryApe

    VeryApe Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    118
    Likes Received:
    3
    I still use the search softkey, and just say "call dad" and it will bring up a list that it thinks you want, and usually the person i say to call is in there, dad in this example.:)
     
  17. chefboyardee

    chefboyardee Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    179
    Likes Received:
    1
    thanks for the reply - this works great for the "Call" commands, but every time I try an "Open" command, it takes me to a google search (i tried Open APN as in the first post). i wish it was all just one voice command program, not two split in a semi-shared half :D
     
  18. syntrix

    syntrix Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    2,418
    Likes Received:
    303
    use voice dialer, not voice search. **hint** icons on the lower plane :)
     
  19. chefboyardee

    chefboyardee Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    179
    Likes Received:
    1
    yeah - that was my main question, i know i should be using voice dialer to get "Open" and such to work, but i don't know any real shortcut to it short of pulling open the drawer, or putting an icon on my desktop.

    i was hoping there was a trick i was missing similar to the "long press the search button" but it looks like i'm going to have to put a shortcut somewhere. not a problem but i finally got my dxTop set up the way i like and now i have to find room for another shortcut :)
     

Share This Page

Loading...