Droid Maxx TipsTips


Last Updated:

  1. Thom

    Thom Guides Guide This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    10,692
    Likes Received:
    4,227
    Droid Maxx MEID

    I tried *#06# to get the MEID. Nothing happens.

    Go to ... Settings | About phone | Status
    Read IMEI
    This is the MEID

    ... Thom
     

    Advertisement
  2. Thom

    Thom Guides Guide This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    10,692
    Likes Received:
    4,227
    Android Device Manager has a handy method for ringing your phone or requesting a Factory Data Reset. My Maxx is not listed. How do I make it "registered"? If I list devices it shows an XT1080 with the option to display it in menus checked.

    ... Thom
     
  3. mistermojorizi

    mistermojorizi Well-Known Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    500
    Likes Received:
    178
    here's a tip for sound quality: under settings-->sounds--> effects there is a built in equalizer
     
  4. Palyriot

    Palyriot Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    One of the first things I did was disable the audio effects.
     
  5. Old Member

    Old Member Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    2,586
    Likes Received:
    1,905
    I turned on focus in the camera. If you long press on the screen a burst of pictures begins. I like that!
     
    mad4sax likes this.
  6. doogald

    doogald Guides Guide

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    6,592
    Likes Received:
    1,884
    Thom, mine shows up (listed as XT1080). My old device was a Droid 3; if I click that in ADM, it lists the Maxx.

    You may need to update Google Play Services. Check the play store for updates (if you haven't already) and hopefully the new play services installs. If you see Android Device Manager in the Google Settings app, I'd think you'd be all set.

    I noticed that Motorola also has a lost device service. After you activate it on the phone, you can go to https://motorola-global-portal.custhelp.com/app/home and sign in in the upper right and follow the prompts to add your device.
     
    Thom and OutOfPhase like this.
  7. lewwill

    lewwill Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    127
    Likes Received:
    24
    In settings, Security and screen lock, Device administrators, check all three.
    Go to https://www.google.com/android/devicemanager?u=0 on your computer and select XT1080 at top. It should locate your phone on the map. If you select ring it will ring your phone. Swipe up to stop.:D Loud sucker! It may take a while to locate your phone on the map depending on strength of the GPS signal.Very accurate.
     
    Thom likes this.
  8. lewwill

    lewwill Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    127
    Likes Received:
    24
    :eek:Just watched the Droid commercial where the dummy leaves his Droid in the back of a cab and chases it down to a group of cabs and says "OK Google Now, call my droid" and the phone rings leasing him to the cab it is in. Kind of silly but of course I had to say "OK Google Now, call my Droid" while it was sitting on my desk asleep. It started ringing. Swipe up to cancel.:eek:
     
  9. Thom

    Thom Guides Guide This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    10,692
    Likes Received:
    4,227
    The lost device service is what I am trying to establish. It lists my deactivated Bionic and Deactivated Droid X but not the Maxx.

    I saw a table that listed all three (Maxx was XT180?) and they all had "show in menu" selected. Only two of them showed in the menu.

    ... Thom
     
  10. Lucky Armpit

    Lucky Armpit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    674
    Likes Received:
    352
    Sad to hear those horrible "Audio Effects" are included on the new phone but glad to hear they are still easily disabled. It's the first thing I did when I did an FDR on my Razr Maxx and the first thing I'll do on my Droid Maxx when I get it. :)
     
  11. lewwill

    lewwill Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    127
    Likes Received:
    24
    Maxx is XT1080. Did you register it? Here is the page to activate the lost device.
    https://motorola-global-portal.custhelp.com/app/home
     
    Thom likes this.
  12. Thom

    Thom Guides Guide This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    10,692
    Likes Received:
    4,227
    I don't know why but it seems to be (almost) working now.

    Android Device Manager cannot locate it even with GPS fully enabled). I could send a Ring request. Oddly it uses the Orion ringtone no matter what ringtone I have the phone set to. On the Bionic it used the ringtone I set.

    ... Thom
     
  13. Thom

    Thom Guides Guide This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    10,692
    Likes Received:
    4,227
    I use the File Manager app from Play Store. I was a little surprised to see that the Files app was no longer pre-installed.

    ... Thom
     
  14. Trooper

    Trooper Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    3,715
    Likes Received:
    541
    I am wondering if anybody is using nova launcher with custom icons? Reason I ask is because no matter what icon pack I choose, the stock messaging app is not displaying correctly. Anyone else?
     
  15. Einsteindks

    Einsteindks Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    146
    Likes Received:
    29
    Nova is working beautifully for me. Although, I'm not using any of the custom icons. One thing I have found, is that when from off, you hold down the power button and volume down, you get some sort of boot option screen. I haven't messed with the boot options because I don't want to mess up my nice setup, until we get root.
     
  16. mistermojorizi

    mistermojorizi Well-Known Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    500
    Likes Received:
    178
    i found that under accessibility settings, you can set to have double tapping the home button open one of a few system apps. mine opens gmail. also, there's another setting to make long holding the multitask button open the overflow menu - which gets rid of the dark bar at the bottom on apps that don't have the overflow menu built in correctly.
     
  17. landolakes

    landolakes Well-Known Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    89
    Likes Received:
    17
    Thanks for this but I can't figure out the second one for the overflow menu.
    Figured it out. It's under display section of settings.
     
  18. Einsteindks

    Einsteindks Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    146
    Likes Received:
    29
    From off, holding the power and volume down for a few (5?) seconds, then releasing the power only, you will get you the fastboot menu.
     
  19. Thom

    Thom Guides Guide This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    10,692
    Likes Received:
    4,227
    Did you notice that if you go to Settings | Developer options it is by default On? Why?

    One of the review suggested changing ...
    - Transition animation scale to Animation scale .5x
    - Animator duration scale to Animation scale .5x
    ... to make it snappier.

    I did and don't notice the difference.

    ... Thom
     
  20. Thom

    Thom Guides Guide This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    10,692
    Likes Received:
    4,227
    If your Droid Maxx is registered with Google you can use ... Android Device Manager ... to locate it.

    ADM can send a signal to your phone and it will ring for up to five minutes or to when the power button is pressed.

    If GPS is enabled on your phone the ADM webpage will show you where the phone is located.

    If you have it pre enabled you can have ADM request your phone perform a Factory Data Reset. To pre-enable the Droid Maxx go to Settings | Security & Screen Lock | Device Administration and make sure Android Device Manager is checked.

    (During this first week of November 2013 an update to Play Services disabled "Android device manager" from Device Administrators, even if you had already manually set it. If you are depending on this service, please go Settings | Security & Screen Lock | Device Administration and make sure Android Device Manager is checked.)

    (I have not yet tried requesting a Factory Data Reset of my Droid Maxx.)

    ... Thom
     
  21. mistermojorizi

    mistermojorizi Well-Known Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    500
    Likes Received:
    178
    i changed it to 0 and noticed a big difference, especially when pressing the multitask button, it opens quicker
     
  22. Lucky Armpit

    Lucky Armpit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    674
    Likes Received:
    352
    You can't delete the Verizon pre-loaded contacts in the Droid line but you can disable them:

    You can't remove them. But, in People, menu, contacts to display, hit customize, then disable the Verizon Wireless preset contacts.

    Via doogald on XDA. I don't have my Maxx yet so can someone confirm this works?
     
  23. doogald

    doogald Guides Guide

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    6,592
    Likes Received:
    1,884
    Well, I can. ;)
     
  24. Lucky Armpit

    Lucky Armpit Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    674
    Likes Received:
    352
    Just doing my due diligence... no offense meant. :D
     
  25. doogald

    doogald Guides Guide

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    6,592
    Likes Received:
    1,884
    None taken! I double checked by enabling them, then disabling them. They disappear from the list of contacts for sure.
     

Share This Page

Loading...