EvDO Rev. 0General


Last Updated:

  1. smith8777

    smith8777 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    First post sorry if this has been covered but I searched and didnt find anything.

    My phone shows only EvDO Rev. 0 and the speed tests I have been doing for the past month confirm this is true. I called verizon and they said it is a software issue but it is connected to Rev. A but not by the speeds (300Kbps down, 100Kbps up) so they are handing it over to their "data people" and will get back to me. The Tech tested an Eris where he was and confirmed my findings true. I called HTC and they said it should definitely be connected to Rev. A if available. I know it is available because 2 other phones(DROID and Imagio) both show Rev A. and the Eris Rev. 0.

    Please let me know if others find the same to be true with their phones

    Thanks
     

    Advertisement
  2. Ataranine

    Ataranine Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    600
    Likes Received:
    7
    My Eris just says CDMA - EvDo...
    No 0 or Rev A.


    EDIT: NVM I went into the phone info screen from the dialer.
    Mine says EvDo Rev. 0
     
  3. smith8777

    smith8777 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I went through the menu *#*#4636#*#* and go to phone info.
     
  4. Ataranine

    Ataranine Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    600
    Likes Received:
    7
    Yeah I forgot about that. I edited my post.
    My phone says 3G but I get EvDo Rev. 0
     
  5. droid-dohrk

    droid-dohrk Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    2
    Hmmm, I just did the *#*#4636#*#* and Phone Information and mine says:
    Network Type: CDMA - EvDo rev. 0
     
  6. Ataranine

    Ataranine Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    600
    Likes Received:
    7
    Swear to god I'm bout to walk in the Verizon store throwin stuff.
     
  7. swe3t23

    swe3t23 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    263
    Likes Received:
    2
    do you dial #4636#
     
  8. Ataranine

    Ataranine Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    600
    Likes Received:
    7
    .
     
  9. superchaos

    superchaos Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    486
    Likes Received:
    36
    Mine is Rev. 0
     
  10. Garick

    Garick Active Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    rev. 0 here
     
  11. Mortgage_It

    Mortgage_It Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    1
    rev 0 here too. sorry, what does all this mean?! i am lost here! thanks.
     
  12. gener1c

    gener1c Well-Known Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    94
    Likes Received:
    13
    I think the reason for the rev 0 is that only certain markets actually have rev a coverage. or verizon is pulling our leg and wouldnt think we would find out
     
  13. Ataranine

    Ataranine Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    600
    Likes Received:
    7
    I could almost swear I used to get Rev. A.
     
  14. smith8777

    smith8777 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    The lack of availability was my first thought too. Then I set a friends Motorola Droid on my couch right next to my Eris (the Droid can bring up the same menu as the Eris) and it says EvDo Rev. A
     
  15. motionxxusxx

    motionxxusxx Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    155
    Likes Received:
    5
    Same here. Evdo rev 0. This sounds like a major issue that Verizon will need to resolve.
     
  16. Ataranine

    Ataranine Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    600
    Likes Received:
    7
    Has anyone called them about this, or do I need to do it? >..> I swear it won't be friendly if I do...
     
  17. smith8777

    smith8777 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I called them about this and they put me on disregard. The tech talked down to me like I didn't know what I was talking about. Then he told me it wasn't an issue. I had to go to his supervisor and she said she would give it to their "data people" and call me back Monday or Tuesday because they weren't in on the weekends.
     
  18. smith8777

    smith8777 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Mortgage_It-- it means you aren't getting as high of a speed data as you should be getting. I should be connected to EVDO Rev. A which from what I have read is 25% faster download and up to 800% faster upload than EVDO Rev. 0
     
  19. Bswartz95

    Bswartz95 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,101
    Likes Received:
    41
    So this is a flaw that we all have? I went into the phone info and have:
    CDMA - EVDO rev.0

    Is this something I should contact Verizon about?
     
  20. Ataranine

    Ataranine Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    600
    Likes Received:
    7
    Do it!
     
  21. Chopstick2U

    Chopstick2U Well-Known Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    315
    Likes Received:
    14
    I'm also rev.0. Awesome!! It's always fun when I find a new thing I should be upset about!
     
  22. droid-dohrk

    droid-dohrk Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    2
    Okay, Still says rev 0 for me, Signal 0 dbM. I turned 3G on, wifi off, downloaded speedtest.net from Market

    3G
    Download Upload
    204kbps 328
    45 467
    84 481

    3G download always sucks for me, I can't stand it, which is why I only use wifi (comcast)

    wifi
    2232 914
    2254 912

    Let's try 3G again
    192 352
    408 452
    40 302
    215 388

    3G blows for me.

    Changed server to Los Angeles
    3G
    82 1055
    164 465

    wifi
    4800 866
    4366 903

    Well for me 3G download is awful, upload is decent. Which seems odd to me. I thought download was supposed to be way faster than upload. Too bad I'm not hosting a server on my cell phone.
     
  23. superchaos

    superchaos Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    486
    Likes Received:
    36
  24. Ataranine

    Ataranine Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    600
    Likes Received:
    7
  25. smith8777

    smith8777 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0

Share This Page

Loading...