EVO's evdo reception icon?


Last Updated:

  1. catchaspeck

    catchaspeck Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    I live in an area where the evdo is not on yet (bummer), not to mention 4g service. i bought an evo when i finally cracked my treo screen. My wife and I went to a city with evdo and she showed an evdo signal icon on her hero but my evo didn't. Does the evo even show when it is receiving evdo?
     

    Advertisement
  2. THEFORCE

    THEFORCE Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    608
    Likes Received:
    198
    on the evo its a 3g icon but on the hero it shows evdo....they changed ot from evdo to 3g to make customers less confused i guess
     
  3. johnnychimpo26

    johnnychimpo26 Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    i live in a heavy evdo area and its not showing on my evo. Just shows 3g up and down.
     
  4. THEFORCE

    THEFORCE Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    608
    Likes Received:
    198
    yeah the 3g icon stands for evdo on the evo
     
  5. catchaspeck

    catchaspeck Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    i have been told by sprint that the 3G icon does not reflect EVDO service and i know that the evdo service has not been activated in my area but yes, my 3G icon is showing.
     
  6. THEFORCE

    THEFORCE Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    608
    Likes Received:
    198
    hmmmm if it is constantly showing i guess there really isnt a way to know if u have evdo unless you go through the dialer codes which let u see the status of your evdo radio
     
  7. ImmaSlave4U

    ImmaSlave4U Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    43
    ^ that or trying out the browser. Not too difficult to notice the speed difference.
     
  8. catchaspeck

    catchaspeck Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    THEFORCE, how do you go thru the dialer codes? Im such a noob that ive shortened it to noo....
     
  9. THEFORCE

    THEFORCE Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    608
    Likes Received:
    198
    ##33248# select evdo engineering and see if anything is connected
    or go down to data status and under ip address you will see the network type
     
  10. sikclown

    sikclown Well-Known Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    1,910
    Likes Received:
    965
    As per the manual 3G icon animated (white) means active EVDO. 1x will show up in slower areas just as before and it will not be lit up if there is no connection. I was on the road to a rural area the other day and I noticed I was at 1x. Next time I drive that way I will take a screen shot for y'all
     

Share This Page

Loading...