exchange force close


Last Updated:

  1. 2001400ex

    2001400ex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    I didn't do an exhaustive search, but I can't find the answer. I have been using exchange email since day 1 and no problems. Well yesterday, it started to do a force close when I click to open an email. I can synch and view the headers without any problems, just can't click on the email.

    I have rebooted, hard shut off, and done *228, and nothing has worked. Gmail works just fine.

    Any ideas?
     

    Advertisement
  2. 2001400ex

    2001400ex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    ttt no one else had this problem?
     
  3. disccop75

    disccop75 New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have had the SAME exact problem. It started yesterday for me.
     
  4. 2001400ex

    2001400ex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    I ended up doing a google search. I cannot remember exactly what I did, but deleting the account does not work. You have to go into a different setting and clear the account information, which does a true delete. Then it works after reinputting the settings.
     
  5. (G)

    (G) Well-Known Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    746
    Likes Received:
    47
    Not meaning to hijack the thread, but what does *228 do?
     
  6. 2001400ex

    2001400ex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    For all Verizon phones, there are two options. 1 updates your phone (not sure if it updates the Droid). 2 updates your tower and roaming codes.
     
  7. smokedham

    smokedham New Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I am having the exact same problem, how do you do a "true delete" of the account?
     
  8. CrunchSA

    CrunchSA Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I wish I'd seen this thread before I did the factory reset to correct this issue. Oh well. Phone seems a bit snappier now anyway.
     
  9. ParadingLunatic

    ParadingLunatic Active Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Yeah I wound up doing a Factory Reset. I thought it was something I did though considering it was after I did a few root related things. Glad to know it wasn't something I did :)

    After googling, this is the fix I found on the motorola owners forums for the droid...

    "Click on Settings/Applications/Manage Applications/Filter (done by hitting menu bar)/Select Running Applications/Email/Clear Data."

    I can't verify if this fixed the problem or not as I did a Factory Reset.
     
  10. 2001400ex

    2001400ex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    See below, this is exactly what I did. And it worked perfectly, just had to reenter all the settings, so write them down before you do this.

     
  11. smokedham

    smokedham New Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Further searching revealed the solution that worked for me :)

    Go to Home>Settings>Applications>Manage Applications
    Click the Menu button and select "Filter"
    Select "Running"
    Scroll down to the "Email" application. Select "Clear Data"
    (This is effectively the same thing as deleting the account and starting over,
    however when I tried to delete/recreate the account using the UI, it didn't work.
    After deleting the information through the Application Manager, it appears that my
    email is working now.)
    Here's the full thread:

    Issue 4700 - android - Email app "force closes" on Droid (2.0) - Project Hosting on Google Code
     
  12. 2001400ex

    2001400ex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Same thing as three posts up and I can verify it works.
     
  13. smokedham

    smokedham New Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ooops I didn't see that, I was desperately searching to find a solution so I must have missed that.
     
  14. 2001400ex

    2001400ex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Not a problem, both are written a little differently, the second post is actually a little more detailed.
     
  15. mobile1

    mobile1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    61
    Likes Received:
    2
    Thanks for this. It fixed my problem. :)
     
  16. IamReady

    IamReady Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    133
    Likes Received:
    19
    Same issue here and the clear data worked for me also. I have had the Moto DROID since the Monday after launch without issue until this morning. Thank you for the help.

    By the way, I posted to the issues forum as this is an issue that needs to be resolved. I had another user here in the company that had the same problem and I did a factory reset on his HTC Droid Eris to get it working again. At least I know what to do for a temporary fix now... :rolleyes:
     
  17. virtus

    virtus Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    166
    Likes Received:
    10
    Thanks for the info... I added it to the FAQ in my signature.
     
  18. MichaelCampbell

    MichaelCampbell Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    This just happened to me, and I've had the phone (Droid) since day 0. Clearing the data indeed worked for me also.

    I was worried about the 2.0 to 2.0.1 OTA upgrade and that was flawless, then I am doing nothing weird and it does happen! All's well that ends well, I guess.
     
  19. Nidisa

    Nidisa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    143
    Likes Received:
    4
    This issue had become more and more frequent for me, until yesterday it happened 3 times in one day. I have had it with this issue!

    So I am using Touchdown free trial, to see if it replicates using this software or not. If no FC's during the free trial, I'll be buying Touchdown.
     

Share This Page

Loading...