Explain Use Packet Data in plain English??Support


Last Updated:

  1. wunay

    wunay Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    336
    Likes Received:
    21
    Had my Galaxy S for some ten days now. It came with v2.1 and when I tried to update to v2.2 even though Kies was offering to update - it failed completely, this was using an XP PC with Kies v1.5. I subsequently installed Kies V2.0 onto my Win 7 PC and tried again - it failed yet again. I took the Galaxy S back to the retailer who indicated that "Use Packet data" was not in operation. He ticked the option for "Use Packet Data" and I then was able to upgrade to V2.2 without problem. I had been able to access the internet previously through wifi to my home network as well as out on the road.
    In respect of the "Use Packet Data" I was not aware of its existence and even now I still cannot get my head around as to its use or need.
    Can someone explain in plain English as to "Use Packet data"??
     

    Advertisement
  2. snapper.fishes

    snapper.fishes Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    2,279
    Likes Received:
    263
    Turn on 3G. That's what it means.
     
  3. wunay

    wunay Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    336
    Likes Received:
    21
    Thanks snapper.fishes
    I am an ABSOLUTE BEGINNER.
    Two questions
    !) Would that have prevented the download of v2.2.1 via USB from my PC if the Packet data was not checked?
    2) Do I need to have this checked to connect to the internet via the phone?
     
  4. wunay

    wunay Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    336
    Likes Received:
    21
    Anyone?
     
  5. snapper.fishes

    snapper.fishes Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    2,279
    Likes Received:
    263
    You will need to have it checked in order to access mobile internet and not wifi. As for updating to 2.2.1. it shouldn't make a difference (unless if you are expecting an OTA update). But some users have reported that they couldn't flash their phone unless if it is ticked.... so give it a try if your can't update.
     
  6. pfinch121

    pfinch121 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi..please can you help...I can connect with my wifi...I also have paid for 30 hours of internet on AIS GSM network in Thailand...Its says registered, but I have no idea how to connect it to internet when I am out and about..thanks if you can help me
     
  7. GalaxyTDM

    GalaxyTDM Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    15
    Have you made sure 3G (packet data) is switched on?
     
  8. goyal.sanchit

    goyal.sanchit Well-Known Member

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    304
    Likes Received:
    37
    Maybe you would need APN settings from your service provider. Ask them about the settings.
     
  9. GalaxyTDM

    GalaxyTDM Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    15
    What firmware do you have?
    If network data is turned on all you have to do is open the web browser.
     

Share This Page

Loading...