Extension numbersTips


Last Updated:

  1. thewireguys

    thewireguys Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    With my BB I was able to store peoples extension numbers with the phone number. When I called the number it would pause for 3 sec then input the ext number automatically. When I try to do this with my EVO (number stored like this 555-555-5555 X1234) the call will not go though. Is there any way to get this working with Andriod?



    Also am I missing something or is there no way to store peoples websites under there usernames like you could with BB.
     

    Advertisement
  2. ScorpDX

    ScorpDX Well-Known Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    1,642
    Likes Received:
    375
    You'll probably have to experiment to get the timing right but...

    Go to the edit contact and tap the number so it brings up the number pad. After the phone number hit the "p" button on the number pad. That's the "Pause". IIRC each "p" is a 2 second pause. Also rumored that a comma will do the same thing.

    The "w" is a wait command. If you use it instead, it will "wait" until you hit a keystroke and start dialing the next string you have programmed after the number.

    *Edit, as for websites, that's something you could put under "Notes" but that's really the only option.
     
    thewireguys likes this.
  3. steelersmb

    steelersmb Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    303
    Likes Received:
    14
  4. Wadester

    Wadester Well-Known Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    249
    Likes Received:
    21
    I added commas after the main number which delay about 3 seconds each and that works for me.
     
  5. jbraun605

    jbraun605 New Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Does anybody know how to do this on a mass scale with thousands of contacts with extensions? Via a sync hopefully.
     
  6. urkeytowealth

    urkeytowealth New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    This is not true. You can't even add letters to the contacts numbers!!!
     
  7. jamesdean

    jamesdean Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    633
    Likes Received:
    80
    I guess that's why they put the W & P right up there on the top right of the keyboard when editing a contact number, so you can't use them.
     
    ScorpDX likes this.
  8. ScorpDX

    ScorpDX Well-Known Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    1,642
    Likes Received:
    375
    Perhaps learn how to work your phone before posting something like that! :rolleyes:

    Some people aren't smart enough to actually research their attempt at discrediting a post before posting it!
     
    jamesdean likes this.

Share This Page

Loading...